Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
No Time to Die

Trots succé: Nya Bondfilmen kan gå minus

Carl-Christian Frunck | Nyhet
24 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
24 november 2021

No Time to Die är årets biosuccé - men intäkterna räcker inte till

Den nya James Bond-filmen "No Time to Die" har blivit årets biosuccé, vilket också gör den till till årets största Hollywoodfilm. Men trots detta kan filmen gå med förlust.

Den nya James Bond-filmen No Time to Die har redan dragit in över 730 miljoner dollar världen över på bio. Men trots detta kan filmen gå med förlust på över 100 miljoner dollar. Det behövs inkomster på närmare 900 miljoner dollar för att täcka upp filmens budget, marknadsföring och alla omkostnader den har dragit på sig genom att gång på gång blivit framflyttad under coronapandemin, säger en insatt källa till Variety.

Men filmbolaget Metro-Goldwyn-Mayer som står bakom filmen menar att rapporten är felaktig och att filmen har gått bättre än väntat på bio och att den globalt är årets mest sedda och inkomstbringande Hollywoodfilm. Med framgångar på video-on-demand kommer den att gå med vinst.

Den film som är mest inkomstbringande i hela världen under 2021 är den kinesiska krigsfilmen Battle at Lake Changjin som hittills dragit in 7,9 miljarder kronor.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL