Trailer: Prey for the Devil – ny skräckfilm i höst

Trailer: Prey for the Devil – ny skräckfilm i höst

Filmtopp
16 juli 2022 kl. 10:07

Varning för kusliga bilder

Sugen på spökskräck med nunnor, demoner och body horror? Då kan du se fram emot rysaren "Prey for the Devil" som släpps loss på biograferna i höst.

Enligt riktiga rapporter från Vatikanen har fallen av demonisk besatthet ökat avsevärt de senaste åren. Som svar har den katolska kyrkan i hemlighet återöppnat skolor för exorcism för att utbilda präster i den heliga riten. Prey for the Devil utspelar sig på en av dessa skolor som ses som människans sista försvarslinje mot den eviga ondskans makter.

Jacqueline Byers (Roadies, Salvation) spelar huvudrollen som syster Ann, som tror att exorcism är hennes kall, trots att historiskt sett endast präster – inte nunnor – får utföra det. När en professor upptäcker hennes speciella gåva, och låter henne bli den första nunnan att studera och bemästra ritualen, utsätts hon för fara när de demoniska krafter hon kämpar mot avslöjar en koppling till hennes förflutna.

Den kommande skräckisen regisseras av Daniel Stamm som tidigare ägnat sig åt att sätta demonisk skräck i biopubliken med The Last Exorcism från 2010.

Se trailern till "Prey for the Devil" här:

Filmen har internationell biopremiär den 28 oktober. I samma veva förväntas den även ha premiär på svenska biografer. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL