Topp 10: svenskarnas mest sedda filmer just nu

Topp 10: svenskarnas mest sedda filmer just nu

Filmtopp
25 maj 2023 kl. 12:05
ANNONS
ANNONS

Sci-fi-rysare intar topplistan

Varje vecka sammanställer Digifilmlistan de 10 mest hyrda och köpta filmerna online. Klicka på en titel för att läsa mer om filmen!

Filmtopps Youtube

Här är veckans stora favoriter:

  1. Mästerkatten 2 (1)
  2. Länge leve Bonusfamiljen (4)
  3. A Man Called Otto (5)
  4. M3GAN (NY)
  5. Avatar: The Way of Water (3)
  6. Operation Fortune: Ruse de Guerre (2)
  7. En dag kommer allt det här bli ditt (6)
  8. Håkan Bråkan (7)
  9. Plane (8)
  10. Wannsee 1942 (NY)

Föregående veckas placering i parentes.

Tankar om veckans lista:

Vecka 21: Det är den yngre publiken som styr Digifilmlistan även denna veckan – vilket Mästerkatten 2:s befästande av topplaceringen bevisar. Även i övrigt är mycket sig likt sedan föregående uppdatering: Länge leve Bonusfamiljen, A Man Called Otto och Avatar: The Way of Water återfinns ännu en gång inom topp 5, men toppkvintetten har också fått tillskott i form av en nykomling. Det är sci-fi-skräckisen M3GAN som seglar in på en fjärdeplats.

Ytterligare en nykomling finns på Digifilmlistan vecka 21 och det är, aningen oväntat, det tyska krigsdramat Wannsee 1942. Veckans två nya filmer har tagit plats på listan på bekostnad av Shazam! Fury of the Gods och Creed III.

Övriga fyra filmer på topplistan är Operation Fortune: Ruse de Guerre, En dag kommer allt det här bli ditt, Håkan Bråkan och Plane.

Delar du inte samma smak som svenskarna som köper och hyr film digitalt? Då kanske du kan hitta något för dig bland årets bästa filmer istället.

Kort om Digifilmlistan

Listan baseras på digitala köp- och hyrtransaktioner under en sjudagarsperiod från följande plattformar; Apple TV App, Blockbuster, SF Anytime och Viaplay, med support från samtliga stora filmstudios i regionen, inklusive NBCUniversal, Nordisk Film, SF Studios, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Company och Warner Bros. Entertainment.

– Vi hoppas kunna lära av, och bygga på, den framgång som Official Film Chart har haft i Storbritannien genom att anpassa den till de nordiska länderna. Skapandet av Digifilmlistan stärker ytterligare våra gemensamma ansträngningar för att växa den digitala marknaden genom att uppmärksamma de största försäljningsframgångarna varje vecka. Det här initiativet är också ett annat sätt att belysa de många fördelarna med att köpa och hyra film digitalt, från det stora utbudet som finns tillgängligt till enkelheten och flexibiliteten som formatet erbjuder konsumenterna. Mitt hopp är att, genom en veckovis topplista, inspirera flera konsumenter att ta steget in i denna växande marknad, säger Johan Mannerhill, DEGN Styrelseordförande och Managing Director Nordic på Warner Bros.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL