Top Gun Maverick

Top Gun flyger in 1 miljard dollar världen över

Filmtopp
27 juni 2022 kl. 10:22

Tompas dundersuccé fortsätter

Paramounts "Top Gun: Maverick" fortsätter sin internationella framgång. Nu har filmen, i vilken vi ser Tom Cruise i huvudrollen, passerat en miljard dollar i intäkter världen över.

Ibland lönar det sig att vänta och Top Gun-fansen har fått vänta länge och tålmodigt, men vad gör det när en uppföljare dyker upp på filmhimlen, 36 år efter första filmen, och är så här bra?

I filmen återser vi Tom Cruise i cockpiten som den skicklige piloten Maverick – denna gången med lovord från kritiker och publik världen över. Filmtopps recensent gav filmen 4 av 5 i betyg och beskrev den som "decenniets tuffaste actionrökare".

På IMDb har filmen 8,6 av 10 i betyg och håller för närvarande plats 46 på hemsidans lista över tidernas bästa filmer. Trots att filmen hade premiär den 25 maj, är den fortfarande sidans näst mest populära just nu – med konkurrens av i princip alla filmer som någonsin har gjorts.

Tom Cruises största succé i karriären

Nu meddelar Deadline att Top Gun: Maverick har inkasserat en miljard dollar världen över, vilket gör det till den näst mest framgångsrika filmen sedan pandemin. Om den har möjlighet att flyga förbi Spider-Man: No Way Home, som genererat ofattbara 1,9 miljarder dollar, återstår att se.

Vad som däremot är säkert är att Maverick är Tom Cruise största ekonomiska framgång under Hollywoodstjärnans 40-åriga karriär. Föregående rekordhållare var Mission: Impossible - Fallout med 791 miljoner dollar.

Det är också värt att notera att Maverick har lyckats nå dessa höjder utan gå upp i varken Kina eller Ryssland – två gigantiska marknader.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL