Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tom Holland spelar Fred Astaire i ny biografi

Tom Holland spelar Fred Astaire i ny biografi

Jeanette Björlin | Nyhet
06 december 2021
Jeanette Björlin | Nyhet
06 december 2021

Spider-Man får swinga på höfterna

Tom Holland bekräftar att han ska göra rollen som den legendariske skådespelaren Fred Astaire.

MER LÄSNING:

Den Oscarsnominerade producenten Amy Pascal, som arbetat på de nya Spider-Man-filmerna med Tom Holland, delade tidigare sin önskan att få se skådespelaren porträttera en av musikalfilmens största legender, Fred Astaire. Nu blir så fallet och detta i form av en dramabiografi, rapporterar Deadline. Och vem leder produktionen om inte just Pascal.

Det var under en promotiongala för Spider-Man: No Way Home som Holland själv bekräftade att han ska spela Astaire:

Att Holland går från att svinga sig mellan New Yorks skyskrapor med spindelnät till att porträttera en sjungande och dansande skådis kan verka som ett stort glapp. Men icke. Den 25-årige Hollands karriär startade på Londons teaterscener, där även Astaire hållit till under sin musikalkarriär.

Med en karriär som sträckte sig över hela 76 år medverkade Fred Astaire i drygt tio musikaler på Broadway och i London, samt ett treittotal musikalfilmer. Amerikanska Filminstitutet har utnämnt Astaire som den “femte största manliga skådespelare” från Hollywoods klassiska era.

Enligt Holland har Amy Pascal precis fått ta del av manuset till biografin. Holland har själv inte hunnit läsa det ännu. Men arbetet på filmen är igång. Till dess kan vi bjuda på ett smakprov från Astaire:

NÄSTA ARTIKEL