Tom Hanks till Stockholm i december – Galapremiär för A Man Called Otto

Tom Hanks till Stockholm i december – Galapremiär för A Man Called Otto

Filmtopp
22 november 2022 kl. 13:50

Superstjärnan kommer hit för att inviga nya filmen

Tom Hanks kommer till Sverige för att närvara vid galapremiären på "A Man Called Otto", den engelskspråkiga remaken på "En man som heter Ove".

SF Studios efterlängtade storsatsning A Man Called Otto kommer att ha galapremiär i Stockholm den 13 december och lanseras på svenska biografer den 13 januari. Tom Hanks, som spelar huvudrollen, och hans motspelerska Mariana Treviño, kommer till premiären tillsammans med regissör Marc Forster samt producenterna Fredrik Wikström Nicastro från SF Studios och Rita Wilson.

Den största svenska filmproduktion någonsin

SF Studios är huvudproducent och har fullfinansierat denna engelskspråkiga film, som därmed är den största svenska filmproduktionen någonsin, en produktion som har lockat till sig de största talangerna från Hollywood. Regissören Marc Forster (Finding Neverland, Flyga drake, Christoffer Robin & Nalle Puh, Monster’s Ball) och manusförfattaren David Magee (Finding Neverland, Berättelsen om Pi) är internationellt hyllade i filmbranschen och har tidigare samarbetat i BAFTA- och Oscarsnominerade filmen Finding Neverland

Michael Porseryd, VD på SF Studios, säger följande om att Tom Hanks kommer till Sverige:

– Att Tom Hanks är på plats för galapremiären av A Man Called Otto i Stockholm den 13 december är helt enkelt en dröm som blir verklighet. Att dessutom enastående talanger som Mariana Trevino, Marc Forster, Rita Wilson och Fredrik Wikström Nicastro är på plats gör det utan tvekan till en av de stora milstolparna, och en fantastisk dag, i SF Studios snart 103-åriga historia. Jag är oerhört stolt över att få dela denna fantastiska filmupplevelse tillsammans med den svenska biopubliken.”

A Man Called Otto är baserad på Fredrik Backmans bästsäljande roman En man som heter Ove. Den har sålt mer än 8 miljoner exemplar över hela världen och låg kvar på New York Times bestsellerlista i 77 veckor i följd när den släpptes. Romanen filmatiserades därefter av SF Studios, men manus och regi av Hannes Holm. Filmen med Rolf Lassgård i huvudrollen gick upp på bioduken 2015 och är en av de mest sedda svenska biofilmerna genom tiderna med ca 1,7 miljoner biobesökare. Den svenskspråkiga filmen nominerades till två Oscars, inklusive bästa utländska film, och var den mest inkomstbringande utländska filmen i USA 2016.

Både romanen och den svenska filmatiseringen av En man som heter Ove har fått stora framgångar på grund av den gripande och tidslösa berättelsen om kärlek, förlust, familj och vänskap. I den nya filmatiseringen har titelkaraktären döpts om till Otto för att passa i en amerikansk miljö.

"A Man Called Otto" har biopremiär den 13 januari 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL