Se ett första klipp ur A Man Called Otto med Tom Hanks

Tom Hanks efter Lisa Marie Presleys död: "helt knäckt"

Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:01 | Publicerad 13 januari 2023 kl. 08:01

Blev bara 54 år

I natt kom beskedet om Lisa Marie Presleys död. Nu uttrycker flera av Hollywoods största stjärnor sin sorg. Däribland Tom Hanks och hustrun Rita Wilson.

Lisa Marie Presley, dotter till Elvis Presley, har dött, 54 år gammal. Enligt amerikanska medier uppges dödsorsaken ha varit en hjärtinfarkt.

– Det är med tungt hjärta som jag måste dela med mig av den förödande nyheten om att min dotter Lisa Marie har lämnat oss, sade hennes mor Priscilla Presley enligt BBC.

Lisa Marie Presley
Foto: Aline Silva/Flickr

Framgångsrik musikkarriär

Även om hon alltid kommer att förknippas med sin pappa, kungen av rock'n'roll, hade Lisa Marie Presley en egen framgångsrik karriär. Den 8 april 2003 släppte hon sitt debutalbum To Whom it May Concern som placerade sig på en femte plats på Billboardlistan.

Skivan fick god kritik, liksom den nästintill lika framgångsrika uppföljaren Now What från 2005. Sin sista skiva släppte hon 2012, Storm & Grace, som fick ett mer blandad mottagande. Utöver musiken ägnade hon en stor del av sin tid åt välgörenhet.

Tom Hanks och Rita Wilson
Familjen Hanks på premiären av "A Man Called Otto". Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media

Tom Hanks och Rita Wilson om Lisa Marie Presleys död

Efter dödsbeskedet har reaktionerna från kändisvärlden inte låtit vänta på sig. Sverigeaktuella Tom Hanks, som tagit över Rolf Lassgårds roll i den amerikanska versionen av En man som heter Ove, skriver följande tillsammans med hustrun Rita Wilson på Instagram:

"Vi är hjärtkrossade över att ha förlorat Lisa Marie Presley. Helt knäckta…"

Rita Wilsons konto skriver paret en längre utläggning, där de berättar att de umgåtts en del med Lisa Marie Presley i samband med inspelningen av Baz Luhrmanns biopic Elvis (2022), i vilken Tom Hanks spelade Elvis dubiösa manager Tom Parker.

"Lisa var så rak och ärlig, sårbar och förväntansfull när det kom till filmen. Hon pratade så fint om sin pappa, vad filmen betydde för henne, att det var en hyllning till sin pappa."

"Hon var så vänlig mot oss, Austin, Baz och gäster. Om du inte har hört hennes musik, gå och lyssna. Hon hade en förförande röst, en kraft och ömhet som jag alltid har älskat."

"En mamma ska aldrig behöva förlora ett barn. Lisa Marie förlorade sin dyrbara son Benjamin, Priscilla förlorar sin enda dotter. Det är för mycket. Skickar kärlek till familjen, böner om fred och styrka. Kärlek, Rita och Tom"

Här är hela meddelandet:

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL