Bästa Tom Cruise-ögonblicken på film

Tom Cruise gör musikal – ett av flera kommande projekt

11 augusti 2022 kl. 13:45

Tom Cruise jobbar ytterligare filmer med sin radarpartner

Tom Cruise ser nu ut att ha tre (minst två) kommande filmer spikade, inklusive en musikal. I samtliga av projekten kommer han att samarbeta med vapendragaren Christopher McQuarrie på ett eller annat sätt.

Det är skådespelaren Tom Cruise och hans vapendragare Christopher McQuarrie som nu kommer jobba på tre nya projekt tillsammans. Duon fortsätter sitt samarbete efter att Top Gun: Maverick blivit en minst sagt enorm succé, spelat in 1,3 miljarder dollar och gått om självaste Titanic på topplistan över de mest inkomstbringande filmerna någonsin. McQuarrie skrev manuset till Top Gun: Maverick, men ligger också bakom de senaste Mission: Impossible-filmerna och har skrivit manus till Tom Cruise-filmen som Mumien (2017) och Edge of Tomorrow (2014).

Nu Deadline att succéduon arbetar på ytterligare tre projekt tillsammans. Arbetet med Mission: Impossible 8 är i full gång, men en sång och dans-musikal och ytterligare en actionfilm ska finnas i deras planer. Dessutom rapporteras de vilja göra något som kretsar kring Les Grossman, karaktären Cruise spelade i Tropic Thunder (2008), om detta är i form av en egen film eller som del av de andra projekten framgår inte.

Enligt Deadline ska det vara så att Cruise länge varit sugen på en musikal, till följd av sin medverkan i Rock of Ages (2012) – en film som inte direkt mottogs med öppna armar.

 

Cruise ser ut att ha några hektiska år fram för sig. Utöver de nyannonserade projekten väntar också den omtalade rymdfilmen med fokus på Elon Musks SpaceX. Den filmen kommer att regisseras av Doug Liman – en regissör som tidigare jobbat med Cruise och kan det här med action. Liman gjorde exempelvis Edge of Tomorrow tillsammans med Cruise och McQuarrie. Han har även regisserat filmer som The Bourne Identity.

Mycket mer än så vet vi inte om de kommande filmerna i nuläget.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL