Därför gör Tom Cruise alla galna stunts själv i Mission: Impossible-filmerna

Tom Cruise gör film med Oscarsvinnare efter Mission: Impossible 8

Johan Samuelsson Krantz
23 februari 2024 kl. 10:02

Alejandro G. Iñárritu och Cruise i förhandlingar om nytt filmäventyr

Efter flera år av action på bioduken är det dags för Tom Cruise att ge oss något nytt att se fram emot. Cruise ser ut att slå sig samman med en Oscarsvinnare härnäst.

Tom Cruise är enligt Deadline redo att ta sig an ett nytt filmprojekt efter Mission: Impossible 8, det uppföljande kapitlet till Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023). Denna gång kommer han att samarbeta med den hyllade regissören Alejandro G. Iñárritu. Iñárritu är mest känd för sina banbrytande filmer som The Revenant (2015) och Birdman (2014), vilka båda vunnit flera prestigefyllda priser, inklusive Oscars.

Cruise, som har varit i filmbranschen i årtionden och är mest känd för sina actionfyllda roller, kan nu få chansen att utforska nya genrer och visa upp sin mångsidighet som skådespelare.

Foto: United International Pictures.

En annan typ av film för Cruise – utforskar andra dörrar

Det nya projektet är ännu i förhandlingar mellan Iñárritu, Warner Bros. och Legendary Pictures, men det är klart att Cruise kommer att axla huvudrollen. Handlingen och titeln för filmen har ännu inte avslöjats, men enligt uppgifter kommer den att baseras på en originalidé av Iñárritu själv.

Det är inte vanligt att se Cruise medverka i mer konstnärliga filmer, då han vanligtvis är förknippad med storslagna actionäventyr. Men med Iñárritu vid rodret kan detta projekt öppna upp nya dörrar för Cruise och ge honom chansen att visa upp en annan sida av sitt hantverk som skådespelare.

Tom Cruise har även ryktats följa upp nästa Mission: Impossible med en roll i Quentin Tarantinos sista film.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL