Tom Blyth känner pressen inför nya Hunger Games

Tom Blyth känner pressen inför nya Hunger Games

24 maj 2022 kl. 11:05

Stjärnskottet om att få spela en ung president Snow

Efter att ha vuxit upp med "Hunger Games" är det dags för Tom Blyth att bli en del av filmserien, något han känner sig både hedrad och pressad inför.

Tom Blyth, som är aktuell med Viaplays westernserie Billy the Kid, har landat huvudrollen i den kommande Hunger Games-filmen. Filmen kommer att utspela sig före de tre filmerna med Katniss Everdeen och han kommer gestalta den unga presidenten Coriolanus Snow.

I en intervju med Filmtopp berättar Blyth att han kände att han ville göra något som var helt annorlunda från det han gjort tidigare och att hans böner hade blivit besvarade när han blev rollsatt i den nya Hunger Games. 

– Jag är otroligt exalterad och hedrad att få bli en del av den världen, som jag växte upp med.

Personligen tycker Blyth att Hunger Games-filmerna är väldigt bra eftersom de tar ung vuxen-genren och skapar något meningsfullt som annars kan upplevas som lite fjantigt. Han menar på att handlingen är komplex med en politisk aspekt om propaganda och krig och att filmerna är bra underhållning, men samtidigt berättar något meningsfullt och som är väldigt aktuellt idag. 

Blyth är också medveten om att jobbet kommer med viss press från fansens sida:

– Jag är medveten om att jag stiger in i en värld som redan har en stor mängd fans. Fansen har stora förväntning på vad de vill se och jag hoppas att jag kan hedra det, men samtidigt hoppas jag att jag får med min egen röst och mina tolkningar.

Se Filmtopps intervju med Tom Blyth där han diskuterar nya Hunger Games-filmen:

Inspelningen av nya Hunger Games drar igång under början på sommaren. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL