TIPS: Tom Cruise bjuder på stenhård action i gripande thriller

TIPS: Tom Cruise bjuder på stenhård action i gripande thriller

Eric Diedrichs
11 november 2023 kl. 06:11

Har du missat actionstjärnans thriller?

Att bra actionthrillers är en bristvara kan nog de flesta skriva under på. För drygt 10 år sedan släppte Tom Cruise just en sådan, "Jack Reacher", som är perfekt att streama en lördagskväll.

Med produktioner som Top Gun och Mission: Impossible-filmerna har Tom Cruise blivit en av vår tids största actionstjärnor. I väntan på nästa Mission: Impossible-film, som släpps under våren 2024, är det ett ypperligt tillfälle att ta del av skådespelarens många klassiker. En sådan, som finns tillgänglig att streama, är Jack Reacher från 2012.

Med en stjärnspäckad rollista där "Tompa" syns jämte namn som Rosamund Pike, Richard Jenkins, Robert Duvall och självaste Werner Herzog, bjuder Mission: Impossible-regissören Christopher McQuarrie på en intensiv thriller utöver det vanliga – perfekt att streama en lördagskväll.

Tom Cruise i Jack Reacher
Tom Cruise som Jack Reacher. Foto: Paramount Pictures

Detta handlar Jack Reacher om

Jack Reacher baseras på Lee Childs romaner om mannen med samma namn och det är författaren själv som är en av filmens manusförfattare. Det är en intensiv, stenhård och gripande thriller där Tom Cruise tvingas att möta en man som förkroppsligar ondskan.

Filmens handling:

När en ensam skytt tar livet av fem personer pekar alla bevis på den person som polisen anhållit. I förhören har den misstänkte enbart en sak att säga: "Hämta Jack Reacher!". Det som följer är en jakt på sanningen långt utöver det vanliga, där Jack Reacher ställs mot en oväntad fiende som både är extremt våldsam och bär på en hemlighet.

Streama Jack Reacher

IMDb har filmen 7,0 av 10 i betyg baserat på 357 000 röster och på Rotten Tomatoes har den 63 procent i kritikerbetyg. Om du har missat denna thrillerpärla finns den att se hos flera av de största aktörerna, däribland Viaplay och SF Anytime. Här hittar du en komplett lista på alla ställen där Jack Reacher finns att streama.

Vi på Filmtopp önskar dig en "trevlig" filmupplevelse med Tom Cruise i centrum.

NÄSTA ARTIKEL