Tips: skrämmande sevärd dokumentär om svensk stalker

TIPS: sevärd dokumentär om skrämmande svensk stalker – nu på SVT

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 november 2023 kl. 20:11 | Publicerad 02 november 2023 kl. 08:11

Missa inte SVT Plays rysliga i tre delar

Nu finns två avsnitt av "Dokument inifrån: Stalker" att streama på SVT Play. Dokumentären ger oss en skrämmande berättelsen om en mystisk svensk stalker.

SVT:s uppmärksammade dokumentärserie Dokument inifrån har som mål att skildra och granska det svenska samhället, där flera av dem gräver fram skrämmande sanningar. I den senaste av dem, Dokument inifrån: Stalker, får vi ta del av den ruggige och mystiske berättelsen om Felix Åkerlund från Skellefteå som trakasseras av ett anonymt telefonnummer. Inte bara en, utan flera personer menar att de vill förstöra hans liv.

TIPS: sevärd dokumentär om skrämmande svensk stalker – nu på SVT
Foto: SVT.

Dokument inifrån: Stalker – sevärd dokumentär på SVT Play

Under flera års tid blir Felix Åkerlund trakasserad av ett hemligt telefonnummer. Den som är avsändare påstår sig tillhöra ett gäng som vill göra allt för att förstöra Felix liv. Felix själv har ingen aning om vad han har gjort eller vilka som ligger bakom trakasserierna. Han vet heller inte hur han ska få det hela att sluta.

– Jag förstår att det är svårt för andra att förstå vad jag säger, för jag förstår knappt själv vad jag säger. Det är så rörigt och så osannolikt. En knasig historia, säger Felix i serien.

Dokument inifrån: Stalker består av sammanlagt tre lika spännande som otäcka avsnitt, där de första två finns att streama på SVT Play. I den följer vi med när filmskaparen Johannes Hallbom försöker ta reda på vad det är som försiggår, men kanske framför allt hur Felix ska kunna komma ur sin mardröm. 

Det tredje och sista avsnittet på denna sevärda dokumentär om en skrämmande historia i det tysta finns nu att se på SVT Play. Då får vi förhoppningsvis veta vem/vilka som är Felix Åkerlunds stalker. Avsnittet visas på SVT1 tisdagen den 7 november klockan 21:00. Samma dag släpps det på SVT Play.

NÄSTA ARTIKEL