TIPS: Nu kan du se filmen som stoppades och fick Evin Ahmad stämd

TIPS: Nu kan du se filmen som stoppades och fick Evin Ahmad stämd

Emil Oscar Rasmussen
20 november 2023 kl. 13:11

Nypremiär för Cok Me Knaz på SF Anytime

Efter en lång och infekterad tvist mellan Evin Ahmad och ett produktionsbolag har filmen "Cok Me Knaz" åter hittat till SF Anytime – efter att den tidigare plockats bort till följd av tvisten.

I början av 2022 var det premiär på SF Anytime för en ny dramafilm med Evin Ahmad, en av Sveriges starkast lysande stjärnor de senaste åren, som tidigare i år fick sitt stora internationella genombrott med Who Is Erin Carter? Blott fyra dagar senare hade filmen tagits bort från tjänsten. Anledningen till det var en tvist mellan Ahmad och filmens produktionsbolag.

Nu, snart två år senare, har filmen äntligen nypremiär på SF Anytime igen.

TIPS: Nu kan du se filmen som stoppades och fick Evin Ahmad stämd

TIPS: Nypremiär för Cok Me Knaz – filmen som plockades bort och ledde till rättslig tvist med Evin Ahmad

Det var i slutet av januari 2022 som filmen Cok Me Knaz, regisserad och skriven av Johan Häll och Erol Sahindal, hade premiär på SF Anytime. Några dagar senare lös den med sin frånvaro, efter att Evin Ahmad hade anklagat produktionsbolaget Löving Produktion för att sakna ett avtal med henne och inte hade rätten att distribuera filmen för en publik.

Ahmads ställningstagande ledde till att produktionsbolaget valde att stämma henne. Bolaget menade enligt Expressen att det egentligen handlade om att Evin helt enkelt verkade ångra sin medverkan i filmen.

Regissören Johan Häll avslöjar nu i ett pressmeddelande att parterna valt att förlika och att filmen har nypremiär på SF Anytime redan i dag, den 20 november.

Cok Me Knaz beskrivs som en film om familjeintriger, förbjuden kärlek, passion och tradition och kretsar kring Lorin (Ahmad), vars familj vill att hon ska ingå ett arrangerat äktenskap med en släkting. Idén om ett arrangemang kommer som en chock för henne, men hon vill inte göra någonting för att skada det starka bandet hon har till sin familj. Lättare blir det inte av att hon redan träffat sitt livs kärlek.

"Cok Me Knaz" finns nu att streama på SF Anytime.

NÄSTA ARTIKEL