TIPS: Liam Neeson som detektiv i 1930-talets mystiska Hollywood

TIPS: Liam Neeson som detektiv i 1930-talets mystiska Hollywood

Emil Oscar Rasmussen
12 november 2023 kl. 06:11

Neeson löser mysterier med hatt och kostym

Liam Neeson fortsätter att medverka i ett stort antal filmer. Här tipsar Filmtopp om en av hans filmer från de senaste åren som har glidit aningen under radarn.

Tro det eller ej, men Liam Neeson gör inte enbart hårdnackade actionthrillers nuförtiden. Han gör också lite glammiga thrillers med välsittande kostymer på sig – som exempelvis Marlowe (2022), ett av dagens filmtips från Filmtopp.

Vill du se Liam Neeson rycka i lösa trådar och ta sig an ett större fall än han någonsin hade kunnat tro, är Marlowe ett värdig alternativ.

TIPS: Liam Neeson som detektiv i 1930-talets mystiska Hollywood
Foto: Universal Pictures.

Detta är Marlowe – en mystisk thriller med stjärnglans

Marlowe (2023) är en mystisk kriminalthriller som utspelar sig under Hollywoods glansdagar och är regisserad av Neil Jordan (En vampyrs bekännelse, The Crying Game). På rollistan hittar vi flera namnkunniga skådespelare. Liam Neeson är en av dem, men vi ser också Diane Kruger i en och rutinerade Jessica Lange i en annan.

Filmen har visserligen väldigt blygsamma 5,3 i betyg på IMDb, men för den som gillar deckarmysterier med lite guldkantskänsla kan Marlowe trots allt vara värd din tid.

Handlingen i Marlowe:

Det är slutet av 1930-talet i Los Angeles när privatdetektiven Philip Marlowe (Neeson) anlitas av den förmögna Clare Cavendish (Kruger). Den rika arvtagerskan vill att Marlowe ska hitta hennes försvunne älskare. När Marlowe utreder försvinnandet upptäcker han att älskaren förmodas vara död efter att ha ramlat på fyllan och blivit påkörd. Omständigheterna är dock diffusa och när Marlowe börjar gräva djupare i mysteriet uppenbarar sig snart ett nät av lögner och korruption bland stadens elit.

Var kan jag streama Marlowe med Liam Neeson?

Marlowe har sedan en tid tillbaka funnits tillgänglig att hyra eller köpa digitalt på en rad plattformar, som SF Anytime och Viaplay, men nu har även Netflix gjort filmen tillgänglig för sina abonnenter. Här kan du hålla dig uppdaterad om var du streamar Marlowe.

Sugen på mer Liam Neeson? Här hittar du hans bästa filmer.

NÄSTA ARTIKEL