The White Lotus-stjärnan fick sparken på grund av sexuella trakasserier

The White Lotus-stjärnan fick sparken på grund av sexuella trakasserier

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 11:04 | Publicerad 18 april 2023 kl. 11:04

Därför försvann F. Murray Abraham plötsligt från Mythic Quest

Oscarsvinnaren från 1985, F. Murray Abraham, som på senare år hittat fram till en ny publik genom roller i serier som "The White Lotus" och "Mythic Quest" rapporteras ha sparkats från den sistnämnda av dem efter att ha anklagats för sexuella trakasserier.

F. Murray Abraham vann en Oscar för sin huvudroll i Amadeus (1984) och de senaste åren har han uppmärksammats för roller i rosade serier som The White Lotus och Mythic Quest. I Mythic Quest spelade han rollen som den populära karaktären C.W. Longbottom, men inför den tredje säsongen meddelades det osentimentalt och utan några detaljer att han inte skulle medverka i den senaste säsongen.

Det har antagits att hans bortfall från Mythic Quest hade med övriga åtaganden att göra. Den 83-årige skådespelaren har nämligen varit extremt aktiv de senaste åren och under 2022 var han utöver The White Lotus även aktuell med Moon Knight, The Magic Flute och Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities.

Nu rapporterar dock Rolling Stone att F. Murray Abraham tvingades lämna Mythic Quest efter att ha blivit anklagad för åtminstone två fall av sexuella trakasserier.

F. Murray Abraham i Mythic Quest
F. Murray Abraham i Mythic Quest.

Sexuella trakasserier fick F. Murray Abraham fick sparkad från Mythic Quest

Det var för cirka ett år sedan som producerande Lionsgate meddelade att F. Murray Abraham inte var en del av den tredje säsongen av Mythic Quest. Utlåtandet innehöll begränsat med information och någon konkret anledning till det avslutade samarbetet har inte kommunicerats från varken skådespelaren själv eller övriga beslutsfattare bakom serien.

Rolling Stone går nu ut och exklusivt och påstår att sexuella trakasserier från Oscarvinnarens sida är anledningen till att han lämnade Mythic Quest inför säsong tre. Tidningen rapporterar att anklagelser om minst två fall av sexuella trakasserier ledde till att F. Murray Abraham fick sparken från serien.

Enligt Rolling Stones uppgifter ska Abraham vid ett första tillfälle fått en varning för sitt beteende och blivit tillsagd att hålla sig undan från några av seriens kvinnliga skådespelare. När sedan skaparen Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia, Welcome to Wrexham) uppmärksammades om en andra incident ska F. Murray Abraham sparkats. Rolling Stone hänvisar till en källa inom produktionen.

Inga involverade aktörer har valt att kommentera påståendena, utöver Lionsgate som påtalar att de tar den här typen av anklagelser på största allvar.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL