Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Scars of Ali Boulala. Foto: Patrick O'Dell/Lucky Dogs

The Scars of Ali Boulala visar sanningen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 mars 2022

Mytomspunne Ali Boulala konfronterar sina demoner

I dag är det premiär för "The Scars of Ali Boulala" – en svensk dokumentär om skateboardlegenden Ali Bolalas turbulenta liv och hur han i dag bestämmer sig för att möta sina demoner.

I mitten av 90-talet dyker plötsligt en 16-åring från Sverige upp och välter den internationella skateboardscenen. Med sin excentriska, rebelliska stil och gudabenådade talang är Ali Boulala bokstavligen rock’n’roll på en bräda. Tillsammans med polarna i teamet på Flip Skateboards påbörjar han en tio år lång världsturné präglad av gränsöverskridande åkning och gränslöst festande. Ett party som slutar tvärt med en fruktansvärd olycka 2007.

14 år senare lever Ali ett stilla liv i en förort till Stockholm. Hans yttre och inre ärr blir dagliga påminnelser om händelsen som fortfarande förföljer honom. En dag uppenbaras en möjlighet att göra upp med demonerna en gång för alla. Men är han redo att konfrontera det förgångna eller är vissa sår för djupa för att läka?

The Scars of Ali Boulala
Foto: Fred Mortagne/Lucky Dogs

Går nu på bio

Nu finns Max Erikssons dokumentär The Scars of Ali Boulala äntligen att se på de svenska biograferna. Filmen består av ett arkivmaterial som väl demonstrerar hur livet såg ut för Ali Boulala under de där turbulenta åren. Drogerna, festandet, det vilda livet. Det är ett naket porträtt om en ung ikon vars destruktiva spiral slutade karriären med en tragisk olycka.

– Jag minns ingenting av olyckan utan har bara fått den återberättad för mig, säger Ali Boulala själv till Kulturnyheterna.

– I mitt huvud så trodde jag under den här tiden att jag var tvungen att hålla på med en massa saker, som att ta massa droger och supa. Och har man inga gränser så går det till slut åt helvete.

The Scars of Ali Boulala
The Scars of Ali Boulala. Foto: Patrick O'Dell/Lucky Dogs

Dokumentären om Ali Boulala prisas

Dokumentärfilmen har redan prisats. På Tempofestivalen 2022 mottog The Scars of Ali Boulala utmärkelsen "Temp Documentary Award" på 75 000 kronor. Och fler priser lär det bli.

The Scars of Ali Boulala går att se på utvalada biografer landet runt.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL