Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Promenade – festivalframgångar för svensk kortfilm

The Promenade – festivalframgångar för svensk kortfilm

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 januari 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 januari 2022

Stora framgångar för en film gjord med små medel.

Den svenska kortfilmen "The Promenade", skriven och regisserad av Nico Falcone Georgiadis, har uppmärksammats på flertalet filmfestivaler runt om i världen.

LÄS OCKSÅ:

Med en stram budget har filmskaparen Nico Falcone Georgiadis skapat en kortfilm som uppmärksammats på flertalet filmfestivaler. Enligt Georgiadis har The Promenade prisats eller nominerats i flera länder, inklusive England, Tyskland, Ryssland, Italien, Israel, Indien, Danmark, Finland m.fl.

Pandemin har gjort att Georgiadis inte kunnat närvara mer än digitalt på några av festivalerna, men till Filmtopp säger han att han hoppas kunna vara på plats fysiskt på evenemang i New York och Los Angeles till sommaren.

Georgiadis beskriver The Promenade som en film med ett filosofiskt budskap. Den utspelar sig på en promenadgata där olika öden, kantade av olika sorters problematik, flätas samman – allt under samma himmel, där människor som är fysiskt nära varandra ändå är så långt ifrån varandra.

Se trailern till The Promenade här:

Det är inte första gången en a Georgiadis filmer uppmärksammas. År 2019 kunde Filmtopp rapportera om kortfilmen "Whose Reality 2.0?" som bl.a. prisades på International Filmmaker Festival of New York (IFFNY).

NÄSTA ARTIKEL