Animerade kortfilmer du inte vill missa!

Animerade kortfilmer du inte vill missa!

Uppdaterad 19 februari 2020 kl. 10:17 | Publicerad 17 oktober 2016 kl. 16:00

Dessa animerade kortfilmer förtjänar din tid!

Generellt är det många som missar kortfilmer – vanligare att man sätter sig framför tv:n för att kolla på en serie eller en film. Här kommer därför en lista på mina animerade kortfilmsfavoriter, som du bara inte vill missa! Alla dessa har visats på olika film festivaler runt om i världen.

1. The Wishgranter

Den här kortfilmen är så otroligt gullig, karaktärerna är enkla, och vi förstår precis vad de är ute efter med väldigt enkla medel och utan dialog. Musiken ger en nästan rysningar, den är rolig och idéen är intressant. För inte har man väl tänkt att det sitter någon som faktiskt jobbar med att uppfylla önskningar efter att man slängt ett mynt i en fontän? Väl värd sina priser, nu allra senast en Student Academy Award.

2. Taking the Plunge

Det där ögonblicket som alla bara vill ska vara helt perfekt - så åker ringen i vattnet. Ett smart och kvickt, utan att vara för snabbt, action-äventyr under ytan i jakt på en ring med en bläckfisk till hjälp. Jag får lite Hitta Nemo (2003) och Hitta Doris (2016)-vibbar från denna, men den funkar bra. Musiken påminner stundtals om Bryan Adams låt "Here I am" som var med i Spirit - Hästen från Vildmarken (2002). Animationen är väldigt snyggt gjord. Även detta en Student Academy Award-vinnare.

3. Borrowed Time

Detta är utan tvekan den mörkaste av kortfilmerna på listan och man är inte långt ifrån att sträcka sig efter näsduken. Den handlar om att gå vidare, släppa det som plågar en. Huvudpersonen plågas av en olycka som inträffade för länge sedan och med varje steg får vi veta precis vad som hände. Snygga vändningar i storyn och passande musik.

4. The Present

Här kommer en annan riktigt fin story om en grabb som helst av allt vill spela tv-spel, till hans mamma ger honom en speciell present. Disney ska ha erbjudit den här animatören ett jobb efter den här filmen. Visst tycker man stundtals synd om den lilla valpen, men det är omöjligt att inte le när man ser honom och hur pojken blir mer och mer intresserad av valpen.

Har du några kortfilmer som du vill tipsa om?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL