Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Pogues-sångaren Shane McGowans liv blir film

The Pogues-sångaren Shane McGowans liv blir film

David Lindahl | Nyhet
28 juni 2020
David Lindahl | Nyhet
28 juni 2020

Irländaren Barry Keoghan ska spela honom.

En film är på gång om bandet The Pogues frontfigur och sångare Shane McGowan och Dunkirk-skådespelaren Barry Keoghan är bekräftad för huvudrollen.

Den omtalade sångaren Shane McGowan har till och från varit frontfigur för det engelska bandet The Pogues sedan tidigt 80-tal. Med en musikstil som blandar folkmusik och punk blev de snabbt en stor framgång på 80-talets folkmusikscen i Irland och Storbritannien. Många av bandets stora hits är skrivna av McGowan som till exempel Sally MacLennane och julklassikern Fairytale of New York som bandet sjöng tillsammans med Kirsty McColl.

Förutom artisteriet är även Shane McGowan ökänd för sitt festande och alkoholmissbruk. I många intervjuer och framträdande genom åren var McGowan uppenbart berusad.

The Irish Sun har tidigare rapporterat om att en film är på gång om Shane McGowans liv som ska fokusera på honom, The Pogues och hans långvariga partner och numera fru Victoria Mary Clarke.

– Det är en kärlekshistoria, inte direkt en The Pogues-film även om bandet såklart kommer att spela en roll i handlingen. Vi är båda mycket exalterade. Shane tycker det är riktigt roligt och räknar redan ned dagarna tills han kan se den på Netflix, sa Victoria Mary Clarke tidigare till The Irish Sun.

Parets relation inleddes under tidigt 80-tal när McGowan drog runt i London och försökte slå igenom som musiker. Genom åren har de gått igenom många stormar men ändå hållit ihop och numera även gift sig.

"Barry Keoghan är bekräftad som McGowan"

Barry Keoghan i Dunkirk.
Barry Keoghan i Dunkirk.

Den irländska skådespelaren Barry Keoghan, som är känd för roller från filmer som Dunkirk, är bekräftad att spela Shane McGowan vilket sångaren själv är mycket exalterad över.

– Barry är en fantastisk skådespelare och jag kan inte tänka mig någon som kan göra det bättre. Han kommer att göra ett mycket bra jobb, sa Shane McGowan till The Irish Sun.

Exakt var i produktionsstadiet filmen ligger är oklart och när den kan tänkas vara klar för premiär. Någon officiell titel är heller inte bekräftat.

Läs också om att Woody Allens nya film Rifter's Festival ska öppna filmfestivalen i San Sebastian i september.

Här nedan kan du se ett framträdande av The Pogues med sin klassiska jullåt Fairytale of New York med Kirsty McColl.