Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Rifkin's Festival.

Woody Allens nya film öppnar filmfestivalen i San Sebastian

David Lindahl | Nyhet
28 juni 2020
David Lindahl | Nyhet
28 juni 2020

Rifkin's Festival är Woody Allens nya film som har premiär i september.

Woody Allens nya film Rifkin's Festival är inspelad och utspelar sig i San Sebastian i Spanien. Passande nog ska den också öppna filmfestivalen i staden i september.

Filmfestivalen i San Sebastian är inget nytt för Woody Allen som 2004 öppnade festivalen med sin film Melinda and Melinda. Under Allens långa karriär har även filmer som Manhattan, Zelig, The Purple Rose of Cairo, Match Point och Vicky Christina Barcelona deltagit i någon form. 

Variety rapporterar att Woody Allens nya film Rifkin's Festival har fått äran att öppna årets filmfestival. Filmen är både inspelad i och omkring San Sebastian samt handlar om staden. Den kommer att visas allra först och utanför den officiella tävlingen.

Rifkin's Festival handlar om ett amerikanskt par på semester i San Sebastian i Spanien. Samtidigt som de är där tar även festivalen med samma namn som filmtiteln vid och de båda sveps med av stämningen och glädjen i staden, samtidigt som de också har varsin passionerad romans vid sidan om varandra.

I rollerna syns bland andra Gina Gershon, Christoph Waltz, Steve Guttenberg, Wallace Shawn, Elena Anaya och Louis Garrel. Fotograf på filmen är den legendariske och trefaldigt Oscarsvinnande italienaren Vittorio Storaro som samarbetat med Woody Allen sedan filmen Café Society från 2016. Han har tidigare också fotograferat storfilmer som Apocalypse Now och The Last Emperor.

Läs också vår recension på Woody Allens senaste film A Rainy Day In New York