Recension: The Flash (2023)

The Flash med Ezra Miller slår inga Box Office-gnistor – ny flopp för DC?

Filmtopp
19 juni 2023 kl. 09:18

Svag premiär för omtalad hjältefilm

Under öppningshelgen underpresterade Ezra Millers superhjältefilm "The Flash" på den inhemska biomarknaden. Detsamma går även att säga om Pixars nya film "Elementärt".

Efter flera år av väntan har nu The Flash med Ezra Miller fått sin biopremiär. Intresset för DC:s solofilm om den blixtsnabba superhjälten, visade sig dock vara svalt.

Enligt The Hollywood Reporter beräknas filmen ha genererat 55,1 miljoner dollar under sin öppningshelg. Det må låta som väldigt mycket pengar med svenska mått mätt, men filmen hade ett förväntat estimat på minst 70 miljoner dollar.

För att sätta saker och ting i perspektiv – DC:s superhjältefilm Black Adam med Dwayne Johnson beskrevs även den som en flopp, trots att den genererade 67 miljoner dollar under sina första tre dagar.

Det har inte heller slagit några gnistor om The Flash på den internationella marknaden. Utanför USA:s gränser ligger intjäningen just nu på 72 miljoner dollar och då har filmen även visats i Kina.

Om bakslagen beror på Ezra Millers många skandaler eller ett dalande intresse för superhjältefilmer i stort, är i dagsläget svårt att svara på.

Även Pixars nya film går dåligt

Även för Pixars nya film Elementärt, som har regisserats av Peter Sohn, har det varit en kalldusch på biomarknaden. Totalt inkasserade filmen 29,5 miljoner dollar under sin premiärhelg. Och som om det inte vore nog, är det en av de Pixar-filmer som har fått allra sämst betyg någonsin. På Metacritic ligger betyget just nu på 59 av 100.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL