Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Dark Crystal – får vi en andra säsong?

The Dark Crystal – får vi en andra säsong?

Daniel Turfors | Nyhet
06 september 2019
Daniel Turfors | Nyhet
06 september 2019

Netflix "The Dark Crystal: Age of Resistance" slog verkligen ned med dunder och brak i tv-serievärlden, med helt löjligt starka lovord från både medier och tittare som förtrollats av det världsbyggande man lyckats göra med Jim Hensons (Mupparna) karismatiska dockfigurer och ett klassiskt ont-vs-gott-perspektiv som för tankarna till fantasyepos som Game of Thrones och Sagan om Ringen.

Men är alla superlativ och röstinsatser från skådespelare som Mark Hamill och Lena Headey en garanti för en säsong 2? Filmtopp har undersökt den buzz som cirkulerar i zeitgeisten – för Netflix har varken dementerat eller bekräftat (inte ovanligt förrän det är nära premiär) att vi får mer dockmagi – så det som finns att gå på är, som så ofta, just rykten.

I det här fallet så kommer ryktena från seriens exekutiva producent, ingen mindre än Jim Hensons dotter, Lisa Henson som i en intervju med Yahoo berättade att man definitivt har planer för åt vilket håll handlingen skulle kunna barka i en andra säsong, vilket förstås är ett gott tecken.

"The Dark Crystal: Age of Resistance".
"The Dark Crystal: Age of Resistance". Foto: Netflix.

För den som sett hela serien så kan det också tyckas att en del frågor lämnats obesvarade vilket också tyder på att det kommer att komma mer av The Dark Crystal: Age of Resistance. Men som vanligt så är det förstås tittarsiffror och Netflix själva som avgör det. Men Netflix är inte direkt kända för att vela sprida ratings för enskilda tv-serier till allmänheten, så tiden får avgöra.

Frågar ni denna skribent, så känns det dock väldigt lovande.

Vad tror du, blir det en säsong två?