Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya Batman blir detektiv – trilogi på gång

Nya Batman blir detektiv – trilogi på gång

Axel Diedrichs | Nyhet
04 juni 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
04 juni 2019

Regissören och manusförfattaren Matt Reeves vill göra noir-thriller av nästa Batman.

Robert Pattinson är klar för rollen som Gothams hämnare. Vi kommer att få se honom i en annorlunda typ av Batman-berättelse, berättar filmens huvudsakliga skapare Matt Reeves. Och just det, vi kommer även att få se en hel trilogi med Pattinson och Reeves.

I flera av serietidningarna var Batman mer av noir-thrillers med fokus på hans detektiva arbete. Detta har inte riktigt förts vidare till någon av biofilmerna – förrän nu. Matt Reeves som skriver manuset och ska regissera The Batman menar att han vill ge sin hjälte mysterier att lösa. I en intervju med The Hollywood Reporter i januari berättade han följande:

– Bruce Wayne är tänkt att vara världens bästa detektiv, vilket vi inte nödvändigtvis sett i de tidigare filmerna. Jag vill att detta blir en film som tar oss på en resa där han spårar kriminella personer och försöker lösa ett fall. Den ska ge karaktären utrymme för utveckling.

The Batman blir trilogi

Ja, Reeves och Robert Pattinson är klara för att göra tre Batman-filmer, rapporterar People.com. Men några nya kommentarer om manusarbetet har inte släppts. Reeves vet nog inte själv ännu ifall samtliga filmer ska vara i samma detektiva anda eller om det bara blir den första, The Batman.

Detta blir inte den första Batman-trilogin, Christopher Nolan nådde enorma framgångar med sin trestegsraket där The Dark Knight anses vara den bästa superhjältefilmen av dem alla hittills. Vi har rankat Batmanfilmerna, se vår lista här!

Reeves har senast gjort Apornas planet: Uppgörelsen och Striden som båda två blivit hyllade av kritiker som publik.

Är du spänd på en ny Batman-trilogi? Tror du på succé med Pattinson och Reeves?

NÄSTA ARTIKEL