Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Apprentice Sverige

The Apprentice Sverige är TV4:s nya realityserie

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 november 2021

Den internationella succén kommer till Sverige

Tolv hoppfulla entreprenörer tävlar om företagsledaren Gunilla von Platens förtroende i TV4:s nya realityserie "The Apprentice Sverige". Serien baseras på ett internationellt, framgångsrikt koncept med samma namn.

Företagsledaren och superentreprenören Gunilla von Platen leder det nya programmet där jakten om entreprenörsdrömmen står i centrum. Tolv hoppfulla entreprenörer kommer att tävla om att vinna Gunilla von Platens förtroende och slutligen en miljoninvestering i sin affärsidé. Men resan dit är fylld av spännande utmaningar och elva deltagare kommer längs vägen höra ”du får gå” och tvingas lämna The Apprentice Sverige.

– För mig som entreprenör räcker det inte med att ”bara” göra minsta möjliga. I The Apprentice Sverige deltar tolv entreprenörer som kommer behöva göra sitt yttersta för att hålla sig kvar, men endast en kommer gå ut som vinnare och blir min framtida kompanjon och investering. Följ med mig i åtta program på en oerhörd spännande och lärorik resa om vad som krävs för att lyckas, säger Gunilla von Platen som är första kvinna att leda serien.

”Du får gå” blir svenska versionen av klassiska slagordet ”You're fired”. Deltagarna kommer tävla mot varandra i två lag och det förlorande laget hamnar i ”styrelserummet” där Gunilla von Platen ger minst en deltagare beskedet ”du får gå” och tvingas lämna tävlingen.

Två sidekicks i The Apprentice Sverige

The Apprentice Sverige
"The Apprentice Sverige" - Gunilla von Platen, Jacob Rudbäck och Katarina Gospic. Foto: Åsa Tällgård.

Gunilla von Platen kommer att ha två sidekicks, hjärnforskaren Katarina Gospic och entreprenören Jacob Rudbäck. De kommer vara Gunillas ögon och öron när deltagarna får nya utmaningar i varje program. Utmaningarna blir allt från att åka till ett främmande land och hitta på en ny produkt, till att skapa en marknadsföringskampanj, eller skapa ett event eller förhandla.

– Då Gunilla har investerat i mitt företag så vet jag precis vad hon förväntar sig. Det kommer bli en tuff resa för våra tolv entreprenörer men väl värt mödan för den som lyckas ta sig hela vägen till en investering, säger Jacob Rudbäck.

– Som hjärnforskare kommer jag, likt en sportkommentator berätta om vilka styrkor och svagheter jag ser hos deltagarna under de olika utmaningarna. Att få observera deltagarnas beteenden var en fröjd - jag kände mig som en forskare i fält. Programmet bjuder på allt -T skratt, svett och tårar, säger Katarina Gospic.

The Apprentice Sverige har premiär på TV4 Play och TV4 i mars 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL