Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Foto: Brokendoll

Thåström och Nick Cave blir vänner i kommande serie

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juni 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
18 juni 2022

Unikt animationsprojekt av Måns Mårlind är under utveckling.

I dagarna annonserades en ny animerad serie av svenske Måns Mårlind vara under utveckling. Det unika projektet går under namnet "Before They Were Gods" och kommer att rikta strålkastaren mot Joakim Thåström och Nick Cave som tonårsvänner.

"Before They Were Gods" är en kommande animerad serie för den internationella marknaden, producerad av Yellow Bird, animerad av Brokendoll och skapad av Måns Mårlind.

Serien är en fiktiv berättelse om vänskapen mellan den globala storstjärnan Nick Cave och svenske musikikonen Thåström. I serien är de tonåringar och helt ovetande om att de snart ska växa upp och bli rockgudar.

Idén till serien är baserad på en av Mårlinds drömmar:

– Det här är ett drömprojekt som bokstavligt talat kom till mig i en dröm. När jag sov såg jag två av mina musikaliska hjältar som tonåringar dricka billig öl och diskutera kärlek och meningen med livet, säger Mårlind till The Hollywood Reporter.

Både Thåström och Cave har ställt sig bakom det unika projektet.

– Eftersom jag aldrig var i Sverige 1971 och aldrig ens träffat Thåström, är jag nyfiken på att få veta vad vi aldrig gjorde, säger Cave i ett uttalande.

– Jag har alltid velat vara en seriehjälte, säger Thåström.

De två legendariska huvudkaraktärerna beskrivs i serien söka efter den absoluta sanningen, evig skönhet och billigt vin. Innehållet beskrivs som bitvis filosofiskt med Thåströms karaktär som en krass, politisk existentialist och Cave som en dionysisk agnostiker och romantisk drömmare.

Mårlind är sedan tidigare känd från sitt arbete med serier som bl.a. Bron och Midnattssol.

Enligt Dagens Nyheter kommer serien att ha premiär julen 2023.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL