Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Recension: Terrifier 2 (2022)

Terrifier 3 – detta vet vi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 december 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 december 2022

Slasherfesten fortsätter?

Slashersnackisen "Terrifier 2", som har väckt stor uppståndelse på flera håll i världen, går upp på svenska biografer den 9 december – och det ser ut som om filmserien kommer att fortsätta skrämma oss även framöver. En "Terrifier 3" ser ut att vara på gång.

"Terrifier 2", med skräckclownen "Art the Clown" i handlingarnas centrum, har skrämt slag på publiker både här och där. Det har snackats om avsvimmade biobesökare, spyfester i salongerna och något av det obehagligaste som har gjorts på flera år. Riktigt så illa tycker inte Filmtopps recensent att det är, men våld och blod finns det knappast någon brist på i filmen.

Art gjorde entré på vita duken 2016, vilket nu följts upp med Terrifier 2 – som efter viss väntan hittat även till den svenska marknaden. Denna gången tar mardrömsclownen sikte på två syskon, men alla i Miles County där han håller till gör rätt i att vara på sin vakt, för han verkar inte ha något emot att slita både det ena och andra offret i stycken.

Även om filmen inte riktigt lever upp till sin äckelhype har den blivit en riktig snackis och det är inte en slump att det viskas flitigt om ännu en uppföljare. Filmtopp har tagit en titt på om Terrifier 3 ser ut att bli av eller inte.

När kommer Terrifier 3?

Än så länge har inget distributions- eller produktionsbolag bekräftat att Terrifier 3 kommer att bli av, men det ser alltjämt ut som om den är på gång. Det beror i första hand på att filmserien upphovsman, regissören och författaren Damien Leone, pratat öppet om sina planer för en tredje film.

I slutet av oktober pratade Leone med Variety om arbetet med Terrifier 2 och berättade då att han gjort filmen med ännu en uppföljare i åtanke.

– Jag hade "Del 3" i åtanke när jag skrev "Del 2". Det finns så många frågor som tas upp i "Del 2" som inte besvaras, och det var del av planen för jag vet att jag kommer gå vidare med en "Del 3", sa Leone till tidningen.

Han berättar vidare att han har större delen av handlingen för Terrifier 3 klar och att den innehåller så mycket att han till och med funderar på att dela upp den i två olika filmer.

Även om det inte finns någon bekräftelse från annat håll verkar Leone tämligen säker på att filmserien kommer att leva vidare. Utöver kommentarerna till Variety, så har han även delat med sig av sin entusiasm på Twitter.

Både den första och andra filmen gjordes med erkänt liten budget, vilket med tanke på spridningen av filmen också lär vara en garanti för att Terrifier 3 blir av.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL