Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tenet.

"Tenet" passerar 250 miljoner

David Lindahl | Nyhet
21 september 2020
David Lindahl | Nyhet
21 september 2020

Storfilmen Tenet fortsätter att dra in miljoner.

Christopher Nolans Tenet har varit uppe på biograferna i snart en månad. Nu har den passerat 250 miljoner dollar i internationella biointäkter.

Världens ögon fortsätter att vila på Christopher Nolans storfilm Tenet som många menade skulle vara biografernas räddare i nöden. Warner Bros. och Nolan hade höga förhoppningar på att publiken skulle lockas tillbaka till salonger, men även om Tenet fortsätter att dra in pengar är det en lång bit kvar tills den når de förväntade målen.

Nu rapportear The Hollywood Reporter att totalt har Tenet dragit in över 250 miljoner i biointäkter. Budgeten på filmen ligger på runt 200 miljoner dollar och marknadsföringen ska enligt spekulationer ungefär vara densamma, vilket innebär att Tenet måste dra in lika mycket till för att ens närma sig plus minus noll.

Oroväckande för den amerikanska marknaden är också att enbart strax över 36 miljoner dollar kommer från USA, resten är intäkter från övriga världen. Bara i Kina har den dragit in 60 miljoner dollar, vilket är nästan dubbla den amerikanska summan.

Tenet lär fortsätta gå på bio ett tag till då det fortfarande är dåligt utbud av filmer uppe på den vita duken och det återstår att se vad den totala summan landar på. Läs också om allt vi vet om Racthed säsong 2.

Scrolla vidare för fler nyheter!

NÄSTA ARTIKEL