Filmstaden Bergakungen. Foto: Filmstaden

Teknikhaveri hos Filmstaden – går inte att köpa biljetter

Eric Diedrichs
Uppdaterad 24 januari 2024 kl. 10:01 | Publicerad 20 januari 2024 kl. 09:01

Hoppas du har biobiljetten säkrad

Bioplaner i helgen men inga biljetter säkrade? Ja, då kan du få tänka om. Filmstadens biljettsystem ligger nere på grund av "en IT-incident".

Något filmmys i Filmstadens biosalonger ser det inte ut att bli den närmaste tiden, åtminstone inte för de utan säkrad biljett. I dag meddelar biografkedjan att deras biljettsystem ligger nere och att de inte kan sälja biljetter vara sig på hemsidan, i sin app eller på biograferna.

Hur långvarigt problemet, som beskrivs av Filmstaden som "en IT-incident", blir återstår att se. Förhoppningsvis återställs allting under dagens gång.

Föreställningarna rullar som planerat

Filmstadens hemsida står följande meddelande: "En IT-incident gör att vi för närvarande inte kan sälja biljetter på hemsidan, i vår app eller på biograferna. Föreställningarna går som planerat men vi har ingen försäljning av biljetter eller kioskvaror på våra biografer."

Planerade filmvisningar kommer således att hållas som vanligt, även om det blir lite extra glest i salongerna. Även Svenska Bio är drabbat av samma problem.

Biosugna gäster, som bor i orter med möjlighet, får helt enkelt besöka några av dessa aktörers konkurrenter, som Folkets bio eller mindre lokala alternativ. Ni andra kan istället spana in våra streamingtips för helgen.

UPPDATERING: 24 januari kom en uppdatering om när problemet förväntas vara löst.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker på den svenska biofronten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL