Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tarantino ville göra film om Luke Cage

Tarantino ville göra film om Luke Cage

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 april 2020

Ville ha Laurence Fishburne i titelrollen.

"Det var innan all Marvel-skit började komma ut. Emellan Reservoir Dogs och Pulp Fiction", säger Quentin om när han en gång i tiden planerade att göra en superhjältefilm.

Intentionen och viljan fanns där, men Quentin Tarantino valde till slut att avstå från att göra en superhjältefilm. Det var i början på nittiotalet som idén grodde hos honom, och det rörde sig om att göra en film om Luke Cage, som på den tiden var en av hans stora serietidningsfavoriter. Vi måste förstås ställa oss frågan hur en Tarantino-gjord superhjältefilm hade influerat de filmer vi sett i Marvels cinematiska universum

Lawrence Fishburne i "The Matrix".
Lawrence Fishburne i "The Matrix". Foto: Warner Bros.

Under en sittning i Amy Schumers podcast 3 Girls, 1 Keith berättar Tarantino att hans vänner ställde till det för honom när han planerade sin Luke Cage-film: 

– Innan all Marvel-skit började komma ut och innan jag gjorde Pulp Fiction tänkte jag att Lawrence Fishburne vore perfekt för rollen som Luke Cage. Men mina vänner tyckte att jag skulle göra filmen med Wesley Snipes istället. Jag sa till dem att jag gillar Wesley, men att Fishburne i stort sett är Marlon Brando.

Tarantinos vänner insisterade på att Wesley hade rätt fysik till skillnad från Fishburne. 

– Jag tyckte inte att hans kroppsstorlek var så viktig. Men det hela slutade med att jag sa 'Dra åt helvete! Nu har ni förstört detta'. 

Det är svårt att veta om vi ska vara ledsna eller inte över att vi inte fick se Tarantino göra en film om den superstarke brottsbekämparen. 

Luke Cage fick istället en serie på Netflix som var relativt uppskattad innan den lades ned 2018. 

En superhjältefilm om Luke Cage är inte den första otippade idén Tarantino haft, för inte så länge sedan nosade han på att göra en Star Trek-film, som han fortfarande kan komma att hjälpa till med vid manusarbetet.