Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Grindhouse.

Tarantino om Grindhouse: "Publiken förstod inte min film"

David Lindahl | Nyhet
18 april 2020
David Lindahl | Nyhet
18 april 2020

Regissören förklarar varför Grindhouse inte gick bra på bio.

Quentin Tarantino berättar om varför han och Robert Rodriguez film Grindhouse inte gick bra på bio.

2007 släppte Quentin Tarantino och Robert Rodriguez en dubbelfilm med namnet Grindhouse som samlade deras våda verk Planet Terror och Death Proof. Filmerna var hyllningar till exploateringsfilmerna från 70-talet som ofta innehöll nakenhet, våld, märkliga filmtitlar och andra ämnen som var tabu.

Grindhouse gick inte bra på bio och drog enligt Screen Rant enbart in lite över 25 miljoner dollar i USA och ytterligare 42 miljoner internationellt när de båda filmerna delades upp var för sig.

Tarantino intervjuades nyligen av Empire Magazine och menade att folk helt enkelt inte förstod filmerna.

– Jag tror att jag och Robert helt enkelt trodde att film visste lite mer om det historiska konceptet bakom dubbelfilmer och exploateringsfilm. Men nej, de hade de inte. Inte alls. Publiken hade ingen aning om vad sen såg. Det betydde ingenting för dem, sa Quentin Tarantino till Empire Magazine.

Robert Rodriguez har också tidigare sagt att han tycker att producenten Harvey Weinstein aldrig gav filmen en chans och inte släppte den i den utsträckning som den förtjänade, eftersom att Rodriguez i sin tur hade gett huvudrollen till Rose McGowan, som Weinstein själv hade svartlistat.

Läs mer här om att Joaquin Phoenix var nära att bli den nya Batman under 2000-talet.

NÄSTA ARTIKEL