Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Aronofsky ville göra Batman med Joaquin Phoenix

Aronofsky ville göra Batman med Joaquin Phoenix

David Lindahl | Nyhet
18 april 2020
David Lindahl | Nyhet
18 april 2020

Darren Aronofsky hade planer på att göra en annan typ av Batman.

Med Joaquin Phoenix i huvudrollen hade Darren Aronofsky under början av 2000-talet en annan typ av Batman i åtanke.

Efter succén Requiem For A Dream från år 2000 valde DC Comics och Warner Bros. Darren Aronofsky för att regissera en ny Batman-film. Men när studion ville ha populära ungdomsskådespelaren Freddie Prinze Jr. var Aronofsky bestämd med att han ville se Joaquin Phoenix som Batman.

I en intervju med Empire Magazine berättade regissören att hans idé för en ny Batman-film var mer likt seriens med influenser som Taxi Driver och The French Conection.

– Studion ville ha Freddie Prinze Jr. och jag ville ha Joaquin Phoenix. Jag minns att jag tänkte direkt, oj, vi gör verkligen två helt olika filmer här. Och det är sanningen. Det var en annan tid. Batman-filmen som jag skrev var helt klart en annan typ än den som till slut blev till, säger Darren Aronofsky.

Studion och Aronofskys olika syn på filmen gjorde att de gick skilda vägar och banade vägen för Christopher Nolan och Christian Bale. För Joaquin Phoenix del fick även han sin del av Batman-universumet när han spelade skurken Jokern i filmen Joker.

Läs mer om den nya trailern till filmen Valley Girl här.

NÄSTA ARTIKEL