Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Ta "Flykten till framtiden" med Henrik Dorsin!

Sebastian Håkansson | Nyhet
28 juli 2016
Sebastian Håkansson | Nyhet
28 juli 2016

"Flykten till framtiden" heter Ulf Malmros nya film med Henrik Dorsin  i huvudrollen.

flykten-till-framtiden-2

Är du ute efter recensionen för "Flykten till Framtiden"? Klicka här!

Året är 1973 och 22-årige Svante (Elias Palin) jobbar i skivaffär hos den holkrökande proggaren Bengan (Henrik Dorsin), som drömmer om att slå igenom med sin tvärflöjtsmusik. Svante lider av ett hjärtfel och får beskedet att han bara har några dagar kvar att leva. Mitt i bedrövelsen öppnar sig plötsligt en oväntad möjlighet att resa till framtiden – närmare bestämt till år 2016. I den moderna världen träffar han Elsa (Victoria Dyrstad) och tillsammans kommer de på ett sätt att få Svantes trasiga hjärta lagat. För att lyckas måste de resa tillbaka till 70-talet och skaffa fram pengar. Allt hänger på om den inbitne idealisten Bengan är beredd att bli kapitalist. Ska den udda trion hinna rädda Svante innan tiden kommer ikapp honom?

Ulf Malmros berättar:

Jag var hungrig på att återbesöka fantasygenren efter tv-serien ’Rapport till himlen’. Jag har funderat i många år på att skriva en tidsresefilm, men inte kommit på vinkeln. När polletten väl trillade ner så gick det väldigt snabbt. Jag började skriva dagen efter slutfesten på ’Ack Värmland’ och vi lämnade in manuset för finansiering fyra veckor senare. Så snabbt brukar det inte gå. Sen har jag ju haft ett skarpt öga på manuset från min regikollega Jaana Fobin”. 

Fobin utvecklar

”Jag tror att alla som varit med på den här inspelningen kan skriva under på känslan som man fick när man gick in i studiobygget i Trollhättan. Känslan av att nu går vi in i en annan värld! Illusionen av en annan tid var magisk. För mig är det så nära en tidsresa man kan komma”, säger Jaana Fomin.

Henrik Dorsin berättar om sin karaktär: 

”Bengan ser sig som proletär men är ju egentligen egen företagare. Han är pårökt, inkonsekvent, egenkär och alldeles alldeles underbar.” 

Komedin har biopremiär den 11 november över hela landet. 

I rollerna återfinns utöver Henrik Dorsin även Elias Palin, Victoria Dyrstad, Johan Ulveson, Ia Langhammer med flera.

Ser du fram mot Ulf Malmros nya film "Flykten till Framtiden"?