Sydney Sweeneys nya skräckfilm Immaculate – klassisk religiös skräck

Sydney Sweeneys nya skräckfilm Immaculate – klassisk religiös skräck

Johan Samuelsson Krantz
26 januari 2024 kl. 10:01

Det är dags att uppleva ondskan innanför klostermurarna i kommande Immaculate

"Immaculate" tar oss med på en skrämmande resa in i det övernaturliga, när Sydney Sweeney möter ondskan bakom klosterväggarna i denna nervpirrande skräckfilm.

Det är snart dags för ännu en i raden av alla kloster och nunne-relaterade skräckfilmer som avlöst varann de senaste åren, från The Nun (2018) till Julius AverysThe Pope's Exorcist (2023) med Russel Crowe i huvudrollen, som hade premiär förra året.

Denna gången får vi möta Sydney Sweeney i huvudrollen som Cecilia i den psykologiska skräckfilmen Immaculate. Sweeney är känd för sin prestation i Euphoria (2019) och närmast aktuell med superhjältefilmen Madame Web (biopremiär 14 februari). För regin står Michael Mohan, känd för bland annat The Voyeurs (2021), i vilken Sydney Sweeney också spelade huvudrollen.

Cecilia flyttar till ett till synes idylliskt kloster i Italien. Filmen tar en mörk vändning när Cecilia upptäcker oväntade hemligheter inom klosterväggarna och plötsligt finner sig vara gravid utan klarhet om barnets faderskap. Filmens titel antyder just på graviditetens oförklarliga natur och flörtar med den kristna föreställningen kring jungfrufödsel.

Skräckfilmer i just denna genrer som flörtar med, vad vi får anta vara, antikrist som kommer till världen via en oskuldsfull ung troende kvinna finns många exempel på, varav Omen-franchisen är ett.

Nya skräckfilmen Immaculate – tydlig flirt med antikrist-tema

I den nya trailern för "Immaculate" bjuds vi på en övernaturlig och psykologisk miljö som vävs samman till en obehaglig berättelse om teman som tro, övernaturliga hemligheter och det okända. Filmen förväntas locka skräckfilmsentusiaster som uppskattar psykologiskt laddad skräck med övernaturliga element.

"Immaculate" har amerikansk biopremiär den 22 mars och förmodas komma till den svenska marknaden under våren.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL