Lasse Berghagens fortsatta diss mot Allsång på Skansen – nu med Pernilla Wahlgren

Profilens kritik mot Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen: "Ta bort klanledaren"

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 01 augusti 2023 kl. 11:46 | Publicerad 31 juli 2023 kl. 08:20

Profilen tycker att "klanledaren" ska petas

Att Pernilla Wahlgren har tagit över "Allsång på Skansen" har väckt reaktioner åt båda hållen. I en ny krönika skriver Fredrik Virtanen att valet av Pernilla Wahlgren är "galet i byxan" och att "klanledaren borde bort från SVT". Detta trots att han är "tokig i Pernilla".

I sitt sommarprat berättar Christina Schollin att samtliga medlemmar i familjen Wahlgren har showat sedan barnsben för att sedan skämta familjens starka närvaro i Nöjessverige:

– Pernilla sjöng ju på Allsång på Skansen nyligen om att "det är för mycket Wahlgren, det är för mycket Walhgren". Men vänta ni bara, det kommer flera. Det är jag övertygad om. Då får väl ni ta fram spypåsarna som Pernilla delade ut där på Skansen, på premiären av allsången.

Att det är "för mycket Wahlgren" tycks även Fredrik Virtanen hålla med om, som i en ny krönika förklarar varför Penilla Wahlgren borde petas från Allsång på Skansen.

Profilen kritik mot Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen: "Ta bort klanledaren"
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen. Foto: SVT

Profilen kritik mot Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen: "Ta bort klanledaren"

Fredrik Virtanen är tydlig med att han gillar familjen Wahlgren: "Jag är tokig i Pernilla Wahlgren. Och även dottern Bianca Ingrosso. Och sannerligen sonen Benjamin, inklusive hans musik." Men det hindrar honom inte från att se Pernilla leda det folkkära programmet. "Klanledaren borde bort från SVT" skriver han.

Anledningen till att Virtanen inte vill att Pernilla Wahlgren ska leda programmet trots att hon är "perfekt för allsången" beror på vad han beskriver som: "SVT:s skamlösa kapitulation inför kommersen, specifikt influencerkommersen på Instagram."

Virtanen fortsätter att förklara varför SVT:s val av programledare är problematisk: "SVT ger en enorm ekonomisk skjuts till det toksponsrade influerar-universum som är klanen Wahlgren, med mamma i täten."

Han menar också att SVT:s företagskultur, "att se sig som rebeller och samtidigt tilldela tittarsiffror högst värde", gör public service "blaskigare och blaskigare och därmed mindre oumbärlig och mer meningslöst för samhället för varje dag.".

Om SVT kommer att ta till sig av Fredrik Virtanens kritik återstår att se, men sett till vad profilen skriver om kanalens oförmåga att behandla just kritik så förväntar sig nog inte Virtanen några ändringar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL