Christina Schollins skämt om familjen Wahlgren: "ta fram spypåsarna"

Christina Schollins skämt om familjen Wahlgren: "ta fram spypåsarna"

Filmtopp
29 juli 2023 kl. 09:00

Guldbaggevinnarens sommarprat har landat

Nu finns Christina Schollins sommarprat tillgängligt hos Sveriges Radio. I programmet pratar hon givetvis om Ingmar Bergman och karriären, men passar också på att skämta lite om familjen Wahlgrens populering i nöjesvärlden.

85 år gammal är det dags för Christina Schollin att leverera sitt mycket efterlängtade sommarprat. Under avsnittets 76 minuter berättar Guldbaggevinnaren om karriären och familjelivet. En rolig anekdot är hur hon imponerade på Ingmar Bergman med ett sångnummer i Fanny & Alexander (det blir inte sämre av Schollins imitation av demonregissören). 

Med en karriär som sträcker sig över sju decennier finns det så pass mycket att dela med sig av att Schollin hade kunnat hålla en hel säsong av sommarprat. Men Christina hinner ändå dela med sig av många roliga berättelser där flera av Sveriges största stjärnor genom tiderna hinner nämnas. Som när Stig Olin – som regisserade Schollin i filmdebuten Swing it, fröken (1956) – satt i publiken och upptäckte stjärnan under en teaterföreställning. Givetvis blir det också lite prat om Alf Sjöberg och Jarl Kulle.

Christina Schollins skämt om familjen Wahlgren: "ta fram spypåsarna"
Christina Schollin håller sitt sommarprat. Bilden är ett kollage. Foto: Mattias Ahlm och Unsplash.

Christina Schollins skämt om familjen Wahlgren: "ta fram spypåsarna"

I sitt sommarprat skämtar Christina Schollin om att hon "inte bara är mamma till Pernilla och mormor till Benjamin och Bianca", för att sedan fortsätta att med glimten i ögat kommentera familjen Wahlgrens starka närvaro i det svenska nöjeslivet. Efter att kärleksfullt pratat om diverse familjemedlemmar och deras ständiga showande drar hon till med följande:

– Pernilla sjöng ju på Allsång på Skansen nyligen om att "det är för mycket Wahlgren, det är för mycket walhgren". Men vänta ni bara, de kommer flera. Det är jag övertygad om. Då får väl ni ta fram spypåsarna som Pernilla delade ut där på Skansen, på premiären av allsången.

Christina Schollins sommarprat finns att lyssna på i valfri podcastspelare eller på Sveriges Radios hemsida.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL