Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Vendettan säsong 2 – detta vet vi

Vendettan säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 oktober 2021

Blir det en säsong 2 av Vendettan?

Den australiensiska thrillerserien "Vendettan", som i Australien heter "Hyde & Seek", har hittat många svenska fans via SVT. Kommer seriens följare att få se även en andra säsong? Filmtopp har undersökt saken.

"Vendettan" är thrillerserien från Australien som vi kan se på SVT i Sverige. Handlingen kretsar kring kriminalkommissarie Gary Hyde (Matt Nable), vars bästa vän och partner omkommer i en attack. Hyde paras efter detta ihop med en ny kollega, Claire McKenzie (Emma Hamilton), och tillsammans upptäcker de härva av mord och bedrägerier som kan hota hela landets säkerhet.

Detta är ett kriminaldrama med tydliga inslag av thriller som stora delar av svenska folket har fattat tycke för. Sannolikt är detta för att den erbjuder en någon form av kontrast till alla de skandinaviska, amerikanska och brittiska produktioner inom genren som tenderar att skölja över oss i överflöd. I Vendettan kan vi få ta del av vår favoritgenre, men i miljöer som vi är mindre bekanta med.

Det sista avsnittet av Vendettan sänds den 19 november, men hur ser statusen ut för seriens framtid efter det? Blir det en säsong 2?

LÄS OCKSÅ: Serier att se på SVT Play

När kommer Vendettan säsong 2 – blir den av?

Vi har tyvärr dåliga nyheter för den som drömmer om en andra säsong av Vendettan. Trots att SVT visar serien under 2021, så sändes den ursprungligen 2016 och det är dessutom en miniserie.

Sedan det åttonde avsnittet hade premiär i november 2016 har inga fler avsnitt producerats och det finns inte heller något som pekar på att Vendettan kommer att återuppstå.

I dagens streaminglandskap får nedlagda och avslutade serier nytt liv titt som tätt, men med Vendettan är det sannolikt inte någonting som du bör hoppas på.

KOLLA IN: Thrillers på Filmtopp

NÄSTA ARTIKEL