Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Världens värsta kungar – nytt program på SVT i höst

Världens värsta kungar – nytt program på SVT i höst

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 juni 2021

Erik Ekstrand leder programmet.

SVT meddelar att deras nya program "Världens värsta kungar" har premiär till hösten. Tv-profilen Erik Ekstrand har tilldelats rollen som programledare för programmet.

MISSA INTE – Happy Jankell om Dystopia:

Det är programchefen för SVT Barn, Johanna Gårdare, som bekräftar för Expressen att deras nya program "Världens värsta kungar" får sin premiär den 15 oktober på SVT Play och SVT Barn.

Den kommande programserien kommer att ledas av Erik Ekstrand, känd från program som Erik & Mackan, Gumball 3000, Hål i väggen m.m.

LÄS MER: Bästa serierna på SVT Play

Som titeln på programserien antyder kommer avsnitten att handla om några av historiens mest förskräckliga härskare. Ivan den förskräcklige, Karl IX, Henrik XIII och Caligula är några av de styrande tyranner som få strålkastaren riktade emot sig.

Programidén går ut på att Ekstrand, tillsammans med två andra, ska ta klivet in i en rekonstruktion av de olika härskarnas epoker, för att se om de hade kunnat överleva.

Johanna Gårdare ger sin syn på programmet till Expressen:

– Det känns väldigt roligt att kunna förena kunskapstörst med fascination för det lite extrema. Även om vi skojar lite i den här serien finns ett allvar i botten. Extrema ledare som tillämpar icke-demokratiska metoder och bryter mot mänskliga rättigheter regerar fortfarande i vissa länder och i bästa fall kan den här serien ge insikt om vilka faktorer som kan vara grogrund till det. Man kan lätt få skrattet i halsen ibland.

Världens värsta kungar skrivs och regisseras av Isabelle Berglund och produceras för SVT av Delta Studios. Tidigare har Delta Studios även producerat Världens hemskaste sjukdomar.

Premiär den 15 oktober.

LÄS MER: Alla nya filmer på SVT i sommar

NÄSTA ARTIKEL