Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Vår tid är nu säsong 5 – Blir det någon fortsättning?

Vår tid är nu säsong 5 – Detta vet vi

  • SvtPlay
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 oktober 2020

Slutet är nära.

Den tredje säsongen av "Vår tid är nu" såldes in som den allra sista av SVT:s succéserie, men vi väntar oss fortfarande en fjärde säsong i form av en julspecial. Men här verkar äventyret alltså ta slut på riktigt.

Missa inte Filmtopps intervju med konceptet "internet frågar" där Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson svarar på frågor om "Vår tid är nu" och julspecialen. 

Vår tid är nu är en av de största svenska TV-succéerna under 2010-talet. Den stora ensembleserien med namn som Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson och Felix Herngren tar avstamp efter Andra världskriget, och fortsätter i kronologisk följd fram till 70-talet. När vi ser den fjärde säsongen förflyttas vi tillbaka till 1951 för att följa Calle och Ninas väg tillbaka till varandra mellan säsong 1 och 2. 

Du som nu hoppas på att vi får se Vår tid är nu säsong 5 kommer att bli besviken. Den kommande säsongen beskrivs som en specialsäsong och som det låter på de medverkande sätter man med den punkt på det hela. 

I en intervju med Aftonbladet berättar Hedda Stiernstedt följande:

– I sista bilden tror jag att man kommer känna att här är slutet.

I samma intervju betonar Charlie Gustafsson att vi i jul får se det allra sista av serien: 

– Det är tydligt, vi stänger dörren.

Det kronologiska slutet har redan varit, men de två huvudrollsinnehavarna menar oavsett att julspecialen kommer väcka starka känslor hos tittarna.

Fram med näsdukarna... 

Grämer du dig över att vi inte får se Vår tid är nusäsong 5? Misströsta inte, här kommer Filmtopps lista med de bästa serierna på SVT Play 2020. Det har varit ett år med många bra svenska dramaserier.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!