TV-tips: Nu gör Barnmorskan i East End comeback på SVT

TV-tips: Nu gör Barnmorskan i East End comeback på SVT

  • SVT Play
Eric Diedrichs
24 juni 2024 kl. 12:00

Ny säsong tillgänglig med storfavoriten

I dag släpper SVT Play den andra säsongen av "Barnmorskan i East End", vilket innebär att åtta ytterligare avsnitt finns tillgängliga för streaming.

Den brittiska favoriten Barnmorskan i East End (org.titel "Call the Midwife") gör i dag comeback på SVT med en ny tillgänglig säsong att ta del av. Den 3 juni blev den första säsongen av långköraren tillgänglig för streaming på nytt och nu, den 24 juni, släpps fortsättningen.

Andra säsongen av Barnmorskan i East End släpptes våren 2013 och består av åtta avsnitt, varav samtliga nu finns tillgängliga på SVT Play. Serien blev en omedelbar tittarfavorit och rullar än i dag. I hemlandet har precis den trettonde säsongen rullat färdigt och ytterligare två säsonger är inplanerade.

Enligt Hello Magazine ser ena huvudrollsinnehavaren Helen George, som spelar Trixie Franklin, ut att göra en rejäl förvandling med en frisyr som hintar om att det är dags att kliva in i 1970-talet.

Detta handlar Barnmorskan i East End säsong två om

Året är 1958 och syster Jenny Lee firas på sin födelsedag av hela Nonnatus House. Men plikten kallar åter och nästa dag får hon en ny patient som är fast i ett våldsamt och destruktivt äktenskap. Under tiden befinner sig Trixie och Evangelina i en högst ovanlig situation ombord på ett svenskt fraktfartyg där kaptenens dotter precis ska föda. Med andra ord finns det en viss Sverigekoppling i dagens släppta avsnitt.

Så säger kritikerna och publiken

Barnmorskan i East End har fått ett starkt positivt mottagande och har i skrivande stund 8,6 av 10 på IMDb baserat på 32 000 röster. På Rotten Tomatoes har den andra säsongen 83 procent i kritikervärde och 90 procent i betyg från publiken. Under åren har Barnmorskan i East End belönats med flera priser, varav två stycken BAFTA.

Då släpps säsong tre på SVT Play

Redan nu kan vi avslöja att den tredje säsongen av Barnmorskan i East End blir tillgänglig på SVT den 29 juli.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker med seriens framtid. För mer läsning, se vår lista med dramaserier att streama på SVT Play i sommar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL