TIPS: Fotbollsfilmer på SVT i samband med fotbolls-EM

TIPS: Fotbollsfilmer på SVT i samband med fotbolls-EM

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
14 juni 2024 kl. 14:00

3 sevärda filmer om fotboll – premiär parallellt med EM

I dag är det premiär för fotbolls-EM i Tyskland 2024. Dagen till ära passar SVT på att maxa fotbollsfesten med att släppa tre riktigt bra fotbollsfilmer att streama i samband med turneringen.

Den 14 juni är datumet som innebär att sommarens stora fotbollsfest rullar igång. EM 2024 kickar under kvällen igång med matchen mellan värdnationen Tyskland och Skottland, därefter är det fortsatt fotboll för hela slanten i en månad framöver. I Sverige är det SVT och TV4 som delar på sändningsrättigheterna till de över 50 matcherna.

Vilka matcher som visas på respektive kanal kan du se här:

Är du inte sportintresserad? Inga problem. SVT har hittat en lösning för gör att även du kan känna dig del av hysterin genom att lägga till tre riktigt bra fotbollsfilmer på SVT Play. Det är den typen av filmer som håller tillräckligt hög kvalitet för att du ska kunna

3 fotbollsfilmer att se på SVT Play i samband med fotbolls-EM 2024

Jag är Zlatan
Foto: Nordisk Film.

Jag är Zlatan (2021)

Genre: Biografi, Drama
Regi: Jens Sjögren
Med: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Cedomir Glisovic m.fl.

Jag är Zlatan är den uppskattade dramatiseringen av Zlatan Ibrahimovićs osannolika fotbollsresa från Rosengård och ut i Europa, till de största klubbarna i världen. Filmen skildrar livet i förorten och hur den rena kärleken till fotbollen fick en ung kille att satsa på sina drömmar och forma en personlighet lika ikonisk som hans prestationer.

På SVT Play finns även Zlatan-dokumentärerna Zlatan: För Sverige i tiden (2018), Den unge Zlatan (2016) och Zlatan & målen (2024).

Skruva den som Beckham
Foto: Sandrew Metronome.

Skruva den som Beckham (2002)

Genre: Komedi, Drama, Romantik
Regi: Gurinder Chadha
Med: Parminder Nagra, Keira Knightley, Jonathan Rhys Meyers m.fl.

I den här populära romantiska dramakomedin från 2002 får vi följa 18-åringen Jess som är betydligt mer intresserad av att spela fotboll än att hålla på med stereotypiskt kvinnliga sysslor, som förväntas av hennes familj. När Jess spelar med ett gäng killar i parken, noterar fotbollsspelaren Jules att Jess har talang och värvar henne till sitt lag. Kanske kan fotbollsintresset bli mer än bara en hobby trots allt?

LÄS OCKSÅ: Stor filmguide för sommaren 2024

Tigrar
Foto: Triart Film.

Tigrar (2020)

Genre: Biografi, Drama
Regi: Ronnie Sandahl
Med: Erik Enge, Alfred Enoch Maurizio Lombardi m.fl.

Hyllade Tigrar är en verklighetsbaserad svensk film om fotbollstalangen Martin Bengtsson. När han är 16 år gammal blir han köpt av den italienska storklubben Inter, och där och då ser drömmen om ett glamoröst proffsliv ut att bli verklighet. Men konkurrensen är stenhård, platsen ogästvänlig och det dröjer inte länge innan den där drömmen har förvandlats till en mardröm istället. Plötsligt har karriären förvandlats till en kamp på liv och död.

Fler filmtips hittar du i vår lista för SVT Play-premiärer i juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL