TIPS: En ny brittisk kriminalserie har precis kommit till SVT Play

TIPS: kriminaldramat Grantchester har precis kommit tillbaka till SVT Play

  • SVT Play
Axel Diedrichs
30 december 2023 kl. 11:12

Åttonde säsongen är här

I det brittiska kriminaldramat "Grantchester" följer vi en präst och en polis som tillsammans löser mordgåtor på den engelska landsbygden.

Alla älskar vi att försvinna in i en riktigt bra brittisk kriminalserie med spännande mordgåtor. Hyllade Grantchester hade först premiär 2014 och sedan dess har det hunnit bli hela åtta säsonger. Nu finns äntligen nya avsnitt att se på SVT Play. När åttonde säsongen av Grantchester drar igång befinner sig både kyrkoherden Will Davenport och kriminalkommissarie Geordie Keating i högform. Dock hindras de från att njuta av detta välmående på grund av flera oturliga omständigheter.

TIPS: kriminaldramat Grantchester har precis kommit tillbaka till SVT Play
Robson Green och Tom Brittney. Foto: ITV.

Grantchester säsong 8 är den sista för Tom Brittney 

Självklart är mordfall i olika sammanhang en central del även i den åttonde säsongen av Grantchester. Will Davenport (Tom Brittney) har fått en betydligt bättre tillvaro, men en olycka får honom att tvivla på om han verkligen kan fortsätta predika om Guds kärlek. Även kriminalkommissarie Geordie Keating (Robson Green) känner sig nöjd med livet när han och hustrun Cathy (Kacey Ainsworth) har lyckats återskapa sitt förhållande. Men även deras nyfunna lycka tycks vara skör och hotas av oväntade prövningar.

Något som gör den åttonde säsongen av Grantchester extra speciellt är att det blir den sista säsongen för stjärnan Tom Brittney, som lämnat serien för att kunna ta sig an andra uppdrag.

Det första avsnittet av "Grantchester" säsong 8 finns att streama på SVT Play. Nya avsnitt släpps på lördagar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL