The Split säsong 4 – detta vet vi

The Split säsong 4 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 10 november 2022 kl. 11:11 | Publicerad 09 november 2022 kl. 11:11
ANNONS
ANNONS

Återvänder advokatdramat med en fjärde säsong?

Brittiska serier brukar gå hem hos den svenska tv-publiken, vilket advokatdramat "The Split" är ett bevis på. Efter tre framgångsrika säsonger är vi nyfikna på om även en säsong 4 av "The Split" kommer att dyka upp.

"The Split" är en brittisk dramaserie från BBC som har funnits tillgänglig för streaming på den svenska marknaden på SVT Play. Handlingen i serien kretsar kring en advokatfamilj med huvudpersonen Hannah Stern som frontfigur. Hannah är en advokat som hanterar svåra skilsmässofall samtidigt som hon måste tackla utmaningarna hos ställs inför i sin egen familj.

Den tredje och senaste säsongen av The Split blev tillgänglig på SVT Play i början av november 2022 och består av totalt sex avsnitt på cirka 60 minuter vardera. Nu vill vi givetvis veta om vi kan vänta oss en fjärde säsong av serien i framtiden.

The Split är skapad av Abi Morgan. I rollerna ser vi Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey, Fiona Button och Deborah Findlay m.fl.

När kommer The Split säsong 4?

Dessvärre ser det inte ut som om vi kommer att få en fjärde säsong av The Split. Med den tredje säsongen avrundad är serien bekräftad som avslutad. BBC meddelade redan under 2021 att serien skulle avrundas med sin tredje säsong, trots att den lovordats ordentligt över sina tre säsonger.

Det ser också ut som om BBC gärna hade hållit serien vid liv om det inte vore för att skaparen Abi Morgan satte stopp. I en intervju med Radio Times avslöjar Morgan att planen alltid var att göra tre säsongen.

– Det var alltid planen [att göra tre säsonger] och faktum är, jag tror inte jag säger något olämpligt nu, att BBC hade älskat att låta oss fortsätta. Men jag såg den alltid som tre [säsonger], förklarade Morgan.

Morgan betonar visserligen att hon älskar att skriva seriens karaktärer och att hon sannolikt kommer ifrågasätta sig själv för beslutet, om och om igen, men det finns trots allt ingenting som tyder på att hon kommer att ändra ståndpunkt i frågan.

Vi får med andra ord nöja oss med det tre säsonger som existerar och se om Abi Morgan saknar seriens karaktärer tillräckligt mycket för att återbesöka dem någon gång i framtiden. Hela säsong 3 av "The Split" finns tillgänglig på SVT Play.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL