SVT smygstartar årets mellofeber med Melodifestivalen 2023 – Återträffen

SVT smygstartar årets mellofeber med Melodifestivalen 2023 – Återträffen

  • SVT Play
Sofie Landgren
05 januari 2024 kl. 10:01

En härlig mix av minnen och överraskningar

Med bara några få veckor kvar tills Melodifestivalen 2024 drar igång smygstartar SVT mellofebern med en tillbakablick på förra årets musikfest. Det bjuds på en härlig mix av fina minnen, god mat och musik i Melodifestivalen 2023 – Återträffen.

Melodifestivalen 2023 - Återträffen
Uje Brandelius, Kiana, Farah Abadi, Marcus och Martinus, Loreen. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Nu kommer "Melodifestivalen 2023 – Återträffen" till SVT och SVT Play

Lördagen den 3 februari 2024 startar den årliga traditionen som är musikfesten MelodifestivalenSVT – en fest som sträcker sig över nästan sex veckor, och som sedan mynnar ut i Eurovision Song Contest. Nu kan du som tittare smygstarta uppvärmningen genom att titta på Melodifestivalen 2023 – Återträffen, en årskrönika som bjuder på en tillbakablick på förra årets festligheter.

Härliga minnen, god mat och förstås musik står i centrum

Det är ett glatt gäng som återses hemma hos Uje Brandelius och hans familj. Farah Abadi och Uje lagar älggrytan som Ujes låt "Grytan" handlade om. Samtidigt berättar Kiana om sina bästa minnen från Melodifestivalen 2023. Som om inte det vore nog kommer även Marcus och Martinus på besök direkt från Norge och bakar norska kanelbullar.

I programmet spelas det musik, äts mat och pratas favoritögonblick. Hur upplevde Kiana sitt stora genombrott? Hur känns det för Marcus och Martinus att vinna Sveriges kärlek? Och hur var det egentligen för Uje att tappa rösten dagen före sändning?

Det bjuds på en hel del aldrig tidigare visade bilder om vad som hände bakom kulisserna våren 2023, och det blir en exklusiv intervju med Eurovision-vinnaren Loreen. Dessutom överraskar gänget en artist som kommit med i Melodifestivalen 2024.

Missa inte "Melodifestivalen 2023 – Återträffen" på SVT Play med premiär den 5 januari. Årskrönikan visas även på SVT1 med sändningsstart klockan 18.15. Vilka som deltar i Melodifestivalen 2024 kan du se här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL