SVT:s vd avgår – tackat ja till nytt uppdrag. Foto: Janne Danielsson

SVT:s vd avgår – tackat ja till nytt uppdrag

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
29 maj 2024 kl. 09:30

Hanna Stjärne tillträder som vd för Nobelstiftelsen

Sedan 2015 har Hanna Stjärne varit vd på SVT, men vid årsskiftet tackar hon för sig för att istället tillträda som vd för Nobelstiftelsen.

I nästan ett decennium har Hanna Stjärne varit vd på SVT, men nu meddelar SVT att Stjärne lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet. Istället kommer hon att ta över tjänsten som vd för Nobelstiftelsen.

Hanna Stjärne slutar som vd på SVT

Stjärne har varit vd för SVT under en unik nioårsperiod som präglats världsomvälvande händelser som coronapandemin och Rysslands krig mot Ukraina, men också kraftigt förändrade vanor i hur vi konsumerar media, där konkurrensen från bl.a. internationella streamingjättar ökat kraftigt.

Tiden beskriver hon själv som såväl utmanande som fantastisk.

– Jag är tacksam över att ha fått leda SVT under de här speciella åren. Det har varit utmanande, fantastiskt och jag har tyckt om varje arbetsdag. Det är förstås vemodigt att lämna hela Sveriges television och jag kommer att sakna alla smarta, kreativa och drivna kollegor som jag har haft förmånen att arbeta med. Men jag går till ett nytt spännande och viktigt uppdrag och jag vet att SVT står starkt rustat inför framtiden. SVT når nästan hela befolkningen varje vecka och har ett mycket högt och stabilt förtroende hos svenska folket, säger Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Bland Stjärnes meriter som vd lyfter SVT fram att hon varit med och etablerat SVT Play som den public service-streamingtjänst i Europa som är störst på sin lokala marknad och varit med och fördubblat antalet redaktioner runt om i Sverige till 50 stycken.

SVT meddelar att de inleder rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare till Stjärne. Arbetet leds av SVT:s styrelseordförande Christina Björklund.

Tidigare har Hanna Stjärne även haft chefsposter på bl.a. Sveriges Radio och UNT.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL