SVT planerar för Detektiverna säsong 2 – trots kritiken mot programmet

SVT planerar för Detektiverna säsong 2 – trots kritiken mot programmet

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
01 juni 2024 kl. 10:00

Underhållningsprogrammet kommer tillbaka

Det blev ett ljummet mottagande för SVT:s satsning "Detektiverna", men trots det är planerna för säsong 2 i full gång.

Under våren 2024 sjösatte SVT det nya underhållningsprogrammet Detektiverna. I satsningen som riktat sig till hela familjen har vi fått se profilerna Anis Don Demina, Kristina "Keyyo" Petrushina, Arantxa Álvarez, Nassim Al Fakir, Nisse HallbergMorgan Alling och Sussie Eriksson.

Över sju avsnitt har detektiverna försökt hitta kreativa lösningar på kluriga uppdrag för att i slutändan vinna titeln som mästerdetektiv.

Trots de många namnkunniga profilerna i programmet så har det fått motta en hel del kritik. Detektiverna har bland annat kritiserats för att vara ett desperat försök från SVT:s sida att återupprepa framgångarna med Bäst i test, vars rättigheter man förlorade till TV4 inför den senaste säsongen.

Inte heller tittarsiffrorna har skapat några positiva rubriker, mycket på grund av att SVT själva förpassat programmet till att sändas sent på fredagar på SVT24 och på söndagar på SVT1. Förhoppningen verkar ha varit att folk i första hand skulle följa Detektiverna via SVT Play.

SVT planerar för Detektiverna säsong 2 – trots kritiken mot programmet
Foto: SVT.

Detektiverna återvänder med en andra säsong

"Detektiverna" lär inte ha blivit den succé som SVT hoppades på, men public service-bolaget verkar fortfarande ha förtroende för det egenutvecklade formatet. Just nu pågår nämligen planeringen inför en säsong 2 av underhållningsprogrammet.

Några konkreta uppgifter om nästa säsong har inte annonserats av SVT, men de har den senaste tiden letat personal inför inspelningen, som är tänkt att äga rum under fem veckor i september och oktober 2024. Trolig premiär för Detektiverna säsong 2 är därför under våren 2025.

Filmtopp håller dig uppdaterad om SVT:s underhållningssatsning.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL