Summan avslöjad – här är deltagarnas lön för ”Gift vid första ögonkastet”

Summan avslöjad – här är deltagarnas lön för ”Gift vid första ögonkastet”

  • SVT Play
Axel Diedrichs
26 juni 2024 kl. 13:08

Du blir knappast rik på att dejta framför SVT:s kameror

Undrar du vad man får betalt för att medverka i SVT:s ”Gift vid första ögonkastet”? Summan som årets deltagare fick har avslöjats, och den är väldigt låg.

Den senaste säsongen av Gift vid första ögonkastet följde fyra olika par som kämpade för att landa i sina äktenskap. Vare sig det gällde Rosannas och Christoffers berg- och dalbana, Emmys och Mattias överraskande slut eller annat, så fick tittarna mycket att prata om. Det står också klart att en ny säsong är på väg och att SVT söker deltagare till den. 

Men kanske ska man inte strypa alla sina inkomster för att medverka i programmet. Att vara med i Gift vid första ögonkastet är inte något som lönar sig särskilt mycket av finansiella skäl – om man inte, förstås, gifter sig rikt.

Summan avslöjad – här är deltagarnas lön för ”Gift vid första ögonkastet”
Rosanna Segerstedt Pillay från "Gift vid första ögonkastet". Foto: SVT.

Deltagarnas lön för ”Gift vid första ögonkastet” – så mycket tjänar de

Så hur mycket får en deltagare betalt för att vara med i Gift vid första ögonkastet? I en artikel som Nyheter24 har publicerat efter information från Expressen, avslöjar de vad deltagarna fick för att vara med i den senaste säsongen av programmet. Rättare sagt är det deltagaren Rosanna Segerstedt Pillay som berättat vad produktionen betalade, och det rör sig om ett bidrag på 2 600 kronor. 

Att ta ledigt från jobbet och få ett par tusenlappar är för de flesta inte en ekvation som går ihop sig. Detta förklarar varför deltagarna ofta arbetar samtidigt som de är med i programmet.

Bidraget ska täcka bröllopsklänningarna

I och med att SVT är public service så håller de ned kostnaderna där det är möjligt. Med detta sagt är tanken att bidraget som de ger deltagarna ska täcka för deras bröllopsklänningar. Rosanna berättar att man kan få en fin klänning under 2 600 kronor, men att hon själv valde att hyra en finare.

Förutom bidraget som är tänkt att täcka för klänningen, kostar produktionen även på sig andra bröllopsutgifter och boende.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL