Stjärnorna på slottet 2023 – alla deltagare och premiärdatum

Stjärnorna på slottet 2023 – alla deltagare och premiärdatum

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 25 december 2023 kl. 10:12 | Publicerad 18 december 2022 kl. 08:12

Nya kändisar checkar in på slottet

Snart är det äntligen dags för "Stjärnorna på slottet" 2023 att ha premiär. Filmtopp samlar alla fakta du behöver veta om den nya säsongen!

Mer läsning:

Av alla "se-kändisar-äta-öppna-upp-sig-och-roa-sig-program" där ute är SVT:s Stjärnorna på slottet ett av de absolut mest populära. Realityserien, som nu närmar sig sin 17:e säsong, hade först premiär nyårsdagen 2006 och har sedan dess levererat 80 stycken avsnitt. 2008 belönades programmet på Kristallen-galan som Årets underhållningsprogram.

Under åren har vi också fått se några av Sveriges största stjärnor, om fem åt gången, checka in på olika slott landet över för att serveras mat av olika stjärnkockar och berätta om sin karriär och privatliv. Senast befann vi oss på Bäckaskogs slott tillsammans med Per Andersson, Marika Carlsson, Carola Häggkvist, David Lagercrantz och Grynet Molvig. Årets stjärnkock är Tareq Taylor, som har imponerat på olika slottsgäster sedan säsong 13.

Stjärnorna på slottet 2023 – alla deltagare och premiärdatum
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Alla deltagare i Stjärnorna på slottet 2023

I den stundande säsongen får vi ta sällskap av den tidigare modellen och mångsysslaren Carolina Gynning, konstnären Lars Lerin, skådespelerskan Pia Johansson, sångaren Jon Henrik Fjällgren och Heder-stjärnan Anja Lundqvist

Pia Johansson Stjärnorna på slottet 2023
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Avsnitt 1. Pia Johanssons dag

Skådespelaren och komikern Pia Johansson är värd för den första dagen och hon berättar om hur det var att växa upp med en alkoholiserad förälder och hur hennes barndom styrdes av tvångstankar. Stjärnorna häpnar över Pias mycket märkliga möte med Ingmar Bergman och andra män, långt före #MeToo. Carolina Gynning börjar fila på en kontaktannons till Pia och Mark Levengood anländer med en oväntad överraskning. Stjärngänget gör ett försök att prata telepatiskt med en hund med vitt skilda resultat

Lars lerin
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Avsnitt 2. Lars Lerins dag

Det är konstnären Lars Lerins dag och han berättar om hur hans uppväxt präglades av föräldrarnas rädsla för att han skulle bli homosexuell. Skammen över den han var ledde till att han fick social fobi som han försökte bota med starka mediciner och ett eskalerande alkoholmissbruk. Lars avslöjar att han antagligen hade velat bli kvinna om han hade växt upp i dag och berättar om den enda gång han kysst en kvinna, en ikonisk världsstjärna. I programmet får han deltagarna att kavla upp ärmarna och få jord under naglarna när de gräver efter dinosaurieben och hajtänder.

Anja Lundqvist
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Avsnitt 3. Anja Lundqvists dag

Skådespelaren Anja Lundqvist berättar om såren efter föräldrarnas skilsmässa och den svåra mobbningen på högstadiet. Hon berättar om mötet med en man som misshandlar och bryter ned henne, om alkoholismen och hur en hand på axeln kan förändra allt. Deltagarna fascineras av hennes karriärresa: Från genomslaget i filmen Tillsammans, för att bli folklig i rollen som Sunes mamma till att i dag vara medskapare till flera av de serier som hon medverkar i. Vissa av stjärnornas benägenhet att fuska kommer fram när det är dags för överlevnadskurs.

Stjärnorna på slottet 2023
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Avsnitt 4. Jon Erik Fjällgrens dag

Det är artisten Jon Henrik Fjällgrens dag och han berättar om en barndom som präglats av mobbning. Han delar med sig av sorgen då han förlorade en nära vän vilket blev en del av hans resa mot den folkkära artist han är i dag. Efter svåra trauman drabbades Jon Henrik av posttraumatisk stress och han berättar om att mitt i det hitta kärleken och så småningom bli pappa. Armand Krajnc, världsmästare i boxning, dyker upp för dagens aktivitet: Jon Henrik utmanar Carolina Gynning, Pia Johansson och Anja Lundqvist i boxningsringen, medan Lars Lerin känner sig mer tveksam.

Stjärnorna på slottet 2023
Foto:  Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

Avsnitt 5. Carolina Gynning

Det är dags för stjärnornas sista dag på slottet. Allkonstnären Carolina Gynning berättar om sin ungdomstid där hennes inre gränslöshet ledde henne till droganvändning som kunde ha slutat riktigt illa. Hon berättar om modellåren i Milano, om när hon kom till Hugh Hefners mansion i USA och om sitt problematiska förhållande till sin kropp. Lars Lerin, Pia Johansson, Anja Lundqvist och Jon Henrik Fjällgren utmanas där Carolinas hittar sin helande kraft, genom hästhoppning.

Då har Stjärnorna på slottet 2023 premiär

Den nya säsongen landar på SVT redan fredagen den 30 december 2022, då ett första avsnitt släpps. Därefter släpps det ett avsnitt i veckan. Det sista avsnittet av Stjärnorna på slottet sänds den 28 januari. På SVT Play blir avsnitten tillgängliga redan kl. 02.00, på SVT1 sänds de först kl. 20.00, med undantag av premiäravsnittet som istället sänds kl. 21.00.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL