Songland säsong 2 – detta vet vi

Songland säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 16:20 | Publicerad 27 april 2023 kl. 05:00

Jakten på låtskrivare rullar vidare?

Med sitt sjätte avsnitt för öppningssäsongen är det dags för SVT:s musikprogram "Songland" att tacka för sig själv för den här gången. Filmtopp har tagit en titt på om jakten på talangfulla låtskrivare kan tänkas fortsätta i en säsong 2 av "Songland".

"Songland" är ett nytt koncept som SVT har sjösatt under 2023. Det går ut på att okända låtskrivare får chansen att pitcha sin musik – till några av Sveriges kändaste artister, som givetvis alltid är på jakt efter nästa stora hit. Lyckas de oetablerade låtskrivarna imponera på de etablerade artisterna kan det sluta med att de får sin musik utgiven, med hjälp av stjärnproducenter.

Under den första säsongen av Songland har sex olika artister/grupper jagat sin nästa hit i programmet. I tur och ordning har vi fått se Oscar Zia, Cornelia Jakobs, Titiyo, Jireel, NOTD och Cherrie i de sex avsnitten. Under dessa avsnitt har vi bland annat fått se Jakobs fokusera på det personliga uttrycket i låtarna och Titiyo väga engelska mot svenska låtar mot varandra.

Songland säsong 2 – detta vet vi
Cornelia Jakobs i "Songland". Foto: SVT.

Programkonceptet har charmat många tittare med möjligheten att bekanta sig närmare med flera kända artister och samtidigt upptäcka nya, talangfulla låtskrivare. Med tanke på att den första säsongen nu går i mål är det hög tid att undersöka om Songland kommer att återvända med en andra säsong.

När kommer Songland säsong 2?

I dagsläget har SVT inte kommit med några besked om en andra säsong av Songland och seriens framtid hänger därför i luften. Det finns med det sagt goda chanser att ytterligare säsonger skulle kunna produceras. Konceptet, som ursprungligen kommer från amerikanska NBC, innehåller många ingredienser för att bli en långkörare – program som inkluderar kända namn och jakten på talanger har en förmåga att slå.

Trots det är det svårt att slå fast exakt hur framgångsrik den första säsongen av Songland har varit på SVT, vilket också gör det klurigare att sia om en andra säsong är på tapeten eller inte. Är de bakomliggande tittarsiffrorna dugliga kommer programmets framtid sannolikt hänga på vilka artister som är villiga att medverka.

Blir Songland säsong 2 verklighet är det inte orimligt att SVT lanserar den under 2024. Årliga upplagor av den här typen av underhållningsprogram hör till vanligheterna, så att Songland 2024 blir av någon gång under våren nästa år känns som ett troligt scenario.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL