Snart premiär för ny säsong av Allt för Sverige med Anders Lundin

Snart premiär för ny säsong av Allt för Sverige med Anders Lundin

  • SVT Play
Filmtopp
09 oktober 2023 kl. 12:10

Datum och deltagare i Allt för Sverige säsong 11

Det är snart premiär för säsong 11 av populära "Allt för Sverige", med Anders Lundin som programledare. I dag har SVT presenterat ett premiärdatum för tv-programmet.

Premiär i oktober för Allt för Sverige säsong 11 – Anders Lundin programledare

Tio svenskamerikaner tävlar om att äntligen få träffa sin svenska släkt i den elfte säsongen av SVT:s "Allt för Sverige". Anders Lundin tar med dem på en resa genom landet, fylld av omtumlade möten och kulturkrockar.

I den nya säsongen blir det bland annat nakenbad i kallbadhus, en sväng med EPA-traktor och besök hos en renskötarfamilj i Sápmi.

Årets deltagare är en färgstark blandning av personer från olika bakgrunder och yrken, bland annat en professionell idrottare inom ultimate frisbee, en singer-songwriter och en uppfinnare. Även Michael Jackson är på plats – men till skillnad från sin världskända namne kör han skolbuss. Gemensamt har de alla en dröm om att få veta mer om sitt svenska ursprung som deras förfäder en gång lämnade bakom sig för USA.

Allt för Sverige vann förra året Kristallen för bästa tävlingsreality. Nu är programmet tillbaka på ny sändningsdag och har premiär på måndag 16 oktober. På SVT Play kan du streama premiäravsnittet från och med klockan 02.00 och sändningsstart på SVT1 är klockan 20.00.

Snart premiär för ny säsong av Allt för Sverige med Anders Lundin
Foto: SVT.

Alla deltagare i Allt för Sverige säsong 11

Daniel Ray Hilsinger, 36 år – Orinda, Kalifornien: Canceröverlevare med hjärtat och känslorna utanpå som tidigare arbetat med film i New York. Efter sjukdomen har Daniel flyttat hem till Kalifornien där han satsar på en karriär som singer-songwriter.

Billie King, 42 år – Brownsburg, Indiana: Ensamstående mamma som arbetar som finansanalytiker och tycker om sång och skrivande på fritiden. När Billie föddes var hennes mamma bara 16 år gammal och hon har inte träffat sin pappa sedan hon var liten. Hon söker sina rötter i hopp om att finna en familj till henne och dottern.

Matthew Soderberg, 24 år – Wayne, Pennsylvania: Driven kille som jobbat sig upp från relativt enkla förhållande. Efter en universitetsexamen i internationella relationer har Matt nu tagit ett sabbatsår för att resa och skriva.

Daniel Crow, 22 år – Edmond, Oklahoma: Ambitiös kille med många bollar i luften. Han jobbar för NBA-laget Oklahoma Thunder, studerar historia på universitetet och utbildar sig samtidigt till pilot. Daniel är även religiös och tar sin tro på stort allvar.

Michael Jackson, 46 år – Roswell, Georgia: Före detta rugbyspelare som idag arbetar inom fastigheter och även kör skolbuss. Michael är svensk på mammans sida och afroamerikansk på sin pappas. Han stod väldigt nära sin svenska mormor som dog när Michael var 20 år gammal.

Desiree Davis, 57 år – Girard, Pennsylvania: Föddes i Jönköping av amerikanska föräldrar med svenskt ursprung. Familjen flyttade tillbaka till USA när Desiree var två år och sedan dess har ingen varit tillbaka. Desiree känner sig som en udda fågel i sin familj och vill därför veta mer sitt svenska arv.

Mike Anderson, 70 år – Wilton, Kalifornien: Mike är en snart pensionerad reklamare som bor på en ranch i norra Kalifornien. Som barn kallades Mike för ”the Swede” och nu drömmer han om att se den plats han hört berättas om så många gånger från sin pappas sida.

Karl Ekwurtzel, 33 år – Atlanta, Georgia: Karl är professionell idrottare inom Ultimate Frisbee och arbetar även som programmerare. Som idrottsman är Karls största rädsla att inte kunna fortsätta sporta. Han vill veta om det finns fler atleter i släkten, på sin svenska sida, som delar hans passion.

Kirsten Holmberg, 32 år – Easthampton, Massachusetts: Djur- och naturälskare som är väldigt spirituell. Kirsten arbetar inom hälsa och anser att allt levande har en själ. Hon vill gärna uppleva den svenska kulturen och föra traditionerna från lilla landet lagom vidare.

Lillian Knutson - Winnail, 50 år – Waxhaw, North Carolina: Född och uppvuxen i ”Swedville”, Quebec, Kanada dit hennes förfäder kom från Sverige. Lilians familj var med i domedagssekten Wordwide Church of God fram till att hon var 21 år och sekten splittrades. Idag är hon fortfarande religiös och söker nu sina svenska och samiska rötter.

Premiär på SVT Play måndag 16 oktober kl. 02.00 och i SVT1 kl. 20.00 samma kväll.

 

NÄSTA ARTIKEL