Snart har nya brittiska kriminalserien Sherwood premiär

Snart har nya brittiska kriminalserien Sherwood premiär

  • SVT Play
Filmtopp
23 januari 2023 kl. 12:01

Sherwoodskogens lokale polischef Ian St Claire löser brott

I veckan är det premiär för "Sherwood", den nya brittiska kriminalserien där två mord skakar ett redan splittrat samhälle. Här är allt vi vet om serien.

Två människor dödas i ett industrisamhälle nära Sherwoodskogen och öppnar gamla sår. Det är upp till den lokale polischefen Ian St Claire (David Morrissey) och Londonpolisen Kevin Salisbury (Robert Glenister) att förutom lösa morden också skapa lugn och trygghet. BBC-serien Sherwood bygger på verkliga händelser och har skapats av den prisbelönte pjäsförfattaren James Graham.

Då har Sherwood premiär på SVT Play

Förutom att ligga bakom Sherwood har James Graham, även skapat TV-serierna Brexit: The Uncivil War (2019) och Coalition (2015). Han har även skrivit många framgångsrika och  pjäser. Sherwood hade sin brittiska premiär i somras och mottogs väl av både tittare och kritiker. I Sverige har Sherwood premiär natten till torsdagen (klockan 02:00) den 26 januari på SVT Play. Serien sänds även på linjär TV, där första avsnittet visas på SVT1 torsdag klockan 22.30 och 00:05.

Snart har nya brittiska kriminalserien Sherwood premiär
Foto: BBC.

Mer om handlingen i Sherwood

Två mord skakar det redan splittrade samhället som har ett mörkt förflutet. Orten är uppdelat sedan gruvstrejkerna 1984-85. TV-serien bygger på mordet av fackföreningsledaren Keith Frogson 2004 och börjar med ett mord på en tidigare fackföreningsaktivist, Gary Jackson (Alun Armstrong). Jackson har undersökt tidigare hemliga polisaktiviteter I samhället och det får polisen att misstänka att det finns en koppling till gruvstrejken 1984-85. Det blir Londonkommissarien Kevin Salisbury (Robert Glenister) och den lokale polischefen Ian St Claire (David Morrissey) uppgift att lösa fallet. Men frågan är om de kan få samhället att läka

Den första säsongen av "Sherwood" består av sammanlagt sex avsnitt, som alla släpps samtidigt på SVT Play.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL